Een monument aan Westzijde 181.
Een monument aan Westzijde 181. (Foto: aangeleverd)

ROSA verzorgt 25e Zaanse Monumentendag in Vermaning

ZAANDAM - ROSA verzorgt zondag 7 april de 25e editie van de Zaanse Monumentendag. In de voormalige Vermaning aan de Westzijde 181 (hoek Vincent van Goghweg) is een afwisselend programma met muziek, informatie over de Doopsgezinden in de Zaanstreek en over monumenten in Zaanstad.

Het programma start om 13.00 uur met een optreden van Lorena, singer-songwriter uit Krommenie. Om 13.30 uur en 15.00 uur vertelt Kok Klever over Doopsgezinden in de Zaanstreek. Dick Kerssens geeft om 14.05 uur uitleg over de historie van het gebouw. Wethouder Natasja Groothuismink vertelt aansluitend over het gemeentelijk beleid ten aanzien van monumenten. Om 15.30 uur sluit Lorena het programma af met een intieme set.

De zaal is vanaf 12.45 uur open en de toegang is gratis. Het programma eindigt om 16.30 uur. De voormalige Vermaning is een uniek monument uit de 17e eeuw. Momenteel is het in bruikleen bij het Noord-Hollands Byzantijns mannenkoor. Koorleden hebben het gebouw prachtig gerenoveerd.Het gebouw is te vinden aan de Westzijde 181 en ligt achter het pand met nummer 179. Naast pand nummer 179 is een doorgang. Loop even binnen, blijf de hele middag of sluit aan bij een van de onderdelen. Iedereen is van harte welkom.

Yvette van der Does
Meer berichten