ANTI! wint Jan Pasveerconcours 2019.
ANTI! wint Jan Pasveerconcours 2019. (Foto: ANTI!)

ANTI! wint Jan Pasveerconcours 2019

ZAANDAM - De band ANTI! heeft zondag 24 maart gewonnen bij het Jan Pasveerconcours voor ensembles. Talentvolle leerlingen van de muziekdocenten bij FluXus konden dat weekend meedoen aan het Jan Pasveerconcours, dat FluXus sinds 2000 om en om voor solisten en ensembles organiseert. Na het finaleconcert van zondagavond ging De Flux Popschoolband ANTI! met de Jan Pasveerprijs naar huis. Deze prijs bestaat naast een plaquette en een cheque van de Gemeente Zaanstad uit diverse optredens in de Zaanstreek, komend jaar.

Yaro le Lac (14) zang, Midas Brouwer (14) gitaar, Nathan Abrahamse (13) gitaar, Nils Bernad (13) drums en Daan Hoogcarspel (15) basgitaar vormen de band ANTI!. Zij zijn onder andere bekend van de intocht van Sinterklaas in Zaanstad vorig jaar. Andere finalisten met een eerste prijs waren The Lassies, oftewel: Roos Kneppers (13) en Jytte Balm (13); Trias Musica, bestaande uit Caya van Dalen (17) viool, Jytte Balm (13) altviool en Anna Reinhold (16) piano; Posca: Lucy Boeren (14) zang, Sijbran Loot (13) elektrische gitaar, Daan Hoogcaspel (15) basgitaar, Ilyas van den Bos (14) drum en Noah Milanon (16) op de toetsen; Duo Fandango: Sijbrand Loot (13) gitaar en Venna Fassaert (17) op piano. Tweede prijzen waren er voor Luci Belle Di Giuditta: Lucy Boeren (14) viool en Jytte Balm (13) altviool; de Rock 'n Roll Band: Rino Kolkman (7), Milou Eijlander (8) en Hana Nijklicek (7) op slagwerk en voor Jasper Rijken en Pim Wouters (resp. 13 en 12) op trompet. De publieksprijs ging naar The Lassies.

Jan Pasveerconcours
Het concours is vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer en is in het leven geroepen om muziekleerlingen bij de verdere ontwikkeling van hun talent te stimuleren en om hen podiumervaring op te laten doen. Tijdens de voorrondes op de zaterdag krijgen de deelnemende ensembles maximaal een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. De finale is in de vorm van een concert. De jury bestond dit jaar uit Paul Waerts (voorzitter), Marjan Jaspers Fayer, Martijn Willers, Dirk Beets, Marianne Koopman en Peter de Leeuw bepaalt deze dag de grote winnaar.

Meer berichten