Zaanstad Jongens A Nederlands Kampioen

Algemeen
De Jongens A van Zaanstad zijn Nederlands Kampioen!
De Jongens A van Zaanstad zijn Nederlands Kampioen! Foto: Eric Visch

ZAANDAM - Het jongens A-team van Zaanstad is zaterdag 30 maart Nederlands Kampioen geworden tijdens het NOJK/Volleybal Open Direct. De Zaanse jongens, versterkt met Leon Luini en Jesper van Muijden van het TalentTeam, wonnen hun drie poulewedstrijden met 2-0 achtereenvolgens van Sliedrecht, VC Polaris en Inter Rijswijk.

In de halve finale moest het team van het coach-duo Sandor Rieuwers en Marc Donker het opnemen tegen SV Dynamo Apeldoorn. De eerste set ging met 25-15 ruim naar Zaanstad. In de tweede set lieten de jongens het even lopen (18-25), waarna Zaanstad in de derde set toesloeg: 15-8.

In de finale was Inter Rijswijk de tegenstander, waar Zaanstad eerder op de dag in de poule al met 2-0 van won. Zoals zo vaak in toernooien zegt dat niets, want in de finale moet het echt gebeuren. In twee spannende sets versloeg Zaanstad Inter Rijswijk echter met twee keer 25-23. Zaanstad Jongens A is zo opnieuw Nederlands Kampioen, nadat dit eerder in 2002 en 2012 was gebeurd.

Daarna volgde de huldiging met de uitreiking van de medailles en de schaal door Nevobo-directeur Guido Davio. Thieme de Jong werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) bij de jongens. Sudosa Desto ging er bij de meisjes A met de schaal vandoor.