Bouw van Brokking feestelijk gestart

Partnerbijdrage
Potentiële kopers informeren zich.
Potentiële kopers informeren zich. (Foto: Uitgeverij - tekstbureau Le Detail.)

WORMERVEER - Op een zonovergoten Noorddijk 100, ten zuiden van de inmiddels gestripte Brokking veevoederfabriek, verried het deels gevlakte bouwterrein dat Ontwikkelcombinatie De Nijs UBA een feestje te vieren had. Samen met de kopers van de eerste fase De Tuinen en Het Arsenaal hief Winfred de Nijs namens de combinatie het glas op de officiële start van de bouw van Het Arsenaal. De Tuinen volgt in de zomer.

Partnerbijdrage dossier

Na een lange periode waarin de spreekwoordelijke piketpalen geslagen werden, kon de bouw van de nieuwbouwwijk aan de Zaan beginnen. Vrijdag 29 maart werd dat heuglijke feit gevierd. De kopers werden ontvangen op de bouwlocatie. Daar konden zij in ontspannen sfeer hun toekomstige buren leren kennen. Na de feestelijke handeling, waar de eigen steiger gesymboliseerd werd met het vastleggen van de 'boot' en een confettikanon de onthulling van een levensgrote Brokkingimpressie begeleidde, namen de kopers alvast een voorschot op hun toekomst. Dat gebeurde met een hapje en drankje.

Woningmarktconsultant en makelaar Sjoerd Hoorn en zijn team lieten de feestelijk gevulde flûtes voorbijgaan. Zij hadden nog een verkoopevenement. Hoorn: "De tweede verkoopfase gaat nu in. We maken natuurlijk van deze gelegenheid gebruik om belangstellenden de sfeer ter plekke te laten proeven."

"Alle tuinen grenzen aan het water. Eindelijk met een eigen bootje de Zaan op!" Het team van HVMS is onverminderd enthousiast: "Parkeren op je eigen erf en een boot aan je eigen steiger. Dat is voor veel mensen de ultieme woondroom. In de Randstad, en dan met name de Metropoolregio, is niet zo veel ruimte meer dat dit een vanzelfsprekendheid is. Zeker niet als je toch dicht bij voorzieningen en snelwegen wilt wonen. Deze locatie is echt uniek!"

Het Arsenaal, geïnspireerd op de voor de Zaan zo karakteristieke pakhuizen, verrijst spoedig. "Voor net boven de 4,5 ton krijg je hier 190 vierkante meter gebruiksoppervlak. Dat zijn vier of vijf slaapkamers en twee badkamers." De Tuinen, waar vooral vrijheid, een hoog comfortniveau en ruimte voor natuur centraal staan, volgt na het broedseizoen. "De Tuinen gaat qua hoogwaardig wonen nog een stap verder, met tweekappers en vrijstaande woningen. Daar starten de koopsommen op 575.840 euro vrij op naam voor de twee-onder-één-kapwoningen. Er zijn nog enkele vrijstaande woningen onder de zeven ton beschikbaar, oplopend tot 925.840 euro. Alle woningen in De Tuinen hebben een garage. De eerste bewoners krijgen bij de oplevering een boom op hun terrein geplant. Symbolisch voor de duurzaamheid van de gehele wijk. Brokking aan de Zaan wordt namelijk gasloos gerealiseerd. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen. Kopers kunnen kiezen of zij de warmtepomp willen leasen of liever direct investeren.

Meer informatie: brokkingaandezaan.nl, nieuwbouw@hvms.nl en 075-6510650.