Amathist.
Amathist. (Foto: Amathysta)

Kleurrijke stenen en kristallen op daktuin

ZAANDAM - Pennemes is een groene zorginstelling waarin veel aspecten van de natuur aan bod komen, dus ook stenen en kristallen. Daarom komt Erwin Kaspers van werkgroep geologie van vereniging Amathysta belangstellenden vrijdag 26 april alles vertellen over edelstenen.

Kaspers brengt voorbeelden van kleurrijke stenen en kristallen mee. Deze mogen ook worden aangeraakt. Daarnaast gaat hij vertellen hoe onze Aarde eigenlijk is ontstaan. De werkgroep geologie van Amathysta is een goede bekende binnen het Pennemes. Zij verzorgen namelijk de expositie in de toonkasten van het popup-natuurmuseum over stenen en mineralen. De expositie in de hal van het Pennemes is het hele haar door gratis te bezoeken. Alle vragen die daar over zijn kunnen mensen vrijdag 26 april aan Erwin Kaspers stellen.

Geïnteresseerden zijn van 10.30 tot 11.30 welkom op de daktuin van het Pennemes. Bij slecht weer wordt de lezing verplaatst naar de foyer. De daktuin van het Pennemes is een groene ontmoetingsruimte boven op het dak van de zorginstelling. Veel vrijwilligers zijn bezig deze te onderhouden of er activiteiten te organiseren voor de bewoners van de zorginstelling zelf, maar ook voor de buurt.

Amathysta is een vereniging van mensen die allemaal één ding gemeen hebben: de interesse voor geologie, paleontologie en mineralogie. De naam van de vereniging is een samenvoeging van de twee woorden amateur en amethyst. Meer informatie is te vinden op de website www.amathysta.nl. Meer over de daktuin en deze activiteit via Jacob Spaander, Dakboer Pennemes. Hij is te bereiken via 06-47635401 en passandert@gmail.com.

Meer berichten