Werkom-vestiging in Zaandam brengt begeleiding naar werk dicht bij huis

Algemeen
Twee medewerkers van Werkom met in het midden Natasja Groothuismink openen de vestiging.
Twee medewerkers van Werkom met in het midden Natasja Groothuismink openen de vestiging. (Foto: Bertil van Beek)

ZAANDAM - Wethouder Natasja Groothuismink (Werk en Inkomen) heeft afgelopen dinsdag de nieuwe vestiging van Werkom aan de Slachthuisstraat 65 geopend. Zaankanters met een bijstandsuitkering kunnen hier terecht voor informatie, advies en begeleiding naar werk. Daarnaast ondersteunt Werkom ook werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een dienstverband aan willen bieden.

De nieuwe vestiging in Zaandam is de tweede fysieke locatie van Werkom, de hoofdvestiging is in Purmerend. Door de locatie in Zaandam kan Werkom dicht bij huis ondersteuning bieden aan werkzoekenden uit Zaanstad en omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een sollicitatietraining, een begeleidingsgesprek of het deelnemen aan het Werkcafe voor contacten met werkgevers.

Bemiddeling

Wethouder Groothuismink: "Werkom is voor Zaanstad een belangrijke partner in de bemiddeling tussen Zaankanters met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers die inclusief willen ondernemen. Dankzij deze samenwerking en de fysieke vestiging van Werkom in Zaandam, kunnen we grotere sprongen maken om onze ambities te realiseren en mensen aan het werk te helpen."

Tijdens de feestelijke opening aan de Slachthuisstraat, stapte de wethouder samen met twee medewerkers van Werkom over een lint van buiten naar binnen. "We geven zo het goede voorbeeld en maken symbolisch samen de stap naar werk, hopelijk gaan veel Zaankanters ons volgen", aldus Groothuismink.