Een excentriek portret van Freek de Jonge.
Een excentriek portret van Freek de Jonge. ((Foto: Zaanse Schilderkring))

Jaarlijkse expositie De Zaanse Schilderskring

ZAANDIJK - Het Weefhuis in Zaandijk houdt zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april (paasweekend) en zaterdag 27 en zondag 28 april de jaarlijkse expositie van de leden van De Zaanse Schilderskring.

Voor deze expositie hebben de schilders ieder een werk naar eigen onderwerp, stijl en techniek gemaakt. Er wordt gewerkt met aquarel, acryl, olieverf of gemengde techniek. De stijl varieert van abstract tot realistisch en van kleurrijk tot ingetogen kleurgebruik. De Zaanse Schilderskring heeft haar eigen, ruime atelier met veel licht, waar ze op verschillende dagen in de week schilderen. Iedereen, van ervaren tot beginnend schilder, kan bij de Zaanse Schilderskring terecht. De schilders inspireren elkaar en er is de nodige gezelligheid. Een aantal keer per jaar zijn er workshops waarbij een Zaanse kunstenaar instructies en begeleiding geeft. Dit leidt tot diverse werkstukken.

Meer informatie

Meer informatie over De Zaanse Schilderskring is te vinden op: www.zaanseschilderskring.nl of te verkrijgen via info@zaanseschilderskring.nl. De expositie is op de openingsdagen van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Informatie over de tentoonstelling is terug te lezen op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en de Facebook-pagina Hetweefhuis. Het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk.

Daan Ruijter
Meer berichten