Drugspand aan Blokschaaf.
Drugspand aan Blokschaaf. (Foto: Gemeente Zaanstad)

Opnieuw woning in Zaandam gesloten na aantreffen hennepkwekerij

ZAANDAM - Een woning aan Blokschaaf in Zaandam is afgelopen donderdag gesloten op last van de burgemeester. De politie trof na onderzoek en stankoverlast een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 515 hennepplanten. De woning is voor de duur van 3 maanden gesloten.

De politie hield 3 verdachten op heterdaad aan in de woning. De woning is eigendom van een woningbouwvereniging. Een fraudeonderzoeker van de netwerkbeheerder constateerde dat er illegaal stroom werd afgenomen. Door deze illegale aansluiting ontstond gevaar voor kortsluiting.

Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. En dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Melding maken

Melding maken van (vermoedens) een hennepkwekerij kan bij de politie (0900-8844). Dit kan ook anoniem. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online

Yvette van der Does
Meer berichten