Gouden medailles en oorkonde voor redders bij brugongeval

ZAANDAM - Vorig jaar, op 28 november, raakte een echtpaar zwaargewond bij een ongeval op de Prins Bernhardbrug. Een 77-jarige man viel in het water. Fardad Sheigholya en Abdullah Hajjar twijfelden geen moment en sprongen het water in. Patrick Homan bood, nadat het slachtoffer aan wal was gebracht, eerste hulp aan door hem te reanimeren. De drie mannen verrichtten een heldendaad. En daarom reikte de burgemeester afgelopen week twee gouden medailles uit aan Fardad Sheigholya en Abdullah Hajjar. Patrick Homan ontving een oorkonde.

Het was een donkere winterse dag toen Fardad Sheigholya en Abdullah Hajjar een man van de Prins bernhardbrug zagen vallen. Ze sprongen het koude water in om de gewonde en bewusteloze man uit het water te halen. Patrick Homan reanimeerde de man en het drietal werkte, ondanks de taalbarrière, goed samen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om zich te ontfermen over het echtpaar.

Zonder het kordate optreden van de drie mannen, had het ongeval voor de slachtoffers heel anders kunnen aflopen. Door hun heldhaftige optreden, redden ze een leven. Een heldendaad, vindt ook de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, die daarom hun gouden medailles en een oorkonde toekent aan de redders. De burgemeester deed namens de maatschappij de uitreiking.

Yvette van der Does
Meer berichten