Tweede Kans Kunst verkoopexpositie

Cultuur
Kunst verkoopexpositie
Kunst verkoopexpositie (Foto: Ron Koffeman)

ZAANDAM - Zeventig kunstwerken zijn vorig jaar van eigenaar verwisseld. Prachtig werk voor lieve prijsjes. ZZowel particulieren als kunstenaars verkopen dit jaar opnieuw, in de weekeinden van 25 en 26 mei en 1 en 2 juni, tijdens deze Tweede Kans Kunst expositie hun kunstwerken. Kunst die 'te veel' is en waar geen plaats meer voor is in huis of atelier. In een salonachtige opstelling wordt veel (oud)werk van onder andere Zaanse kunstenaars aangeboden worden voor aantrekkelijke prijzen.

Werk van onder anderen Victor Vasarely, Jan Cremer, Henk Schiffmacher, Wil van Dinther, Ton Leenarts en Zaanse kunstenaars als Jan de Boer, Wim Steijn, Ed Visser, Barbara van Marle, Ria Vergouw en Frans Room worden te koop aangeboden. Bijzondere objecten van glas en keramiek. Reeds ingebrachte werken worden voorvertoond in de webshop van Zaansgroen: www.shop.zaansgroen.nl. Kom kijken en sla je slag!

Steun de huttenbouw

Sinds 2012 moeten de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek het stellen zonder gemeentelijke subsidie. Om ervoor te zorgen dat deze zomeractiviteit in de toekomst door kan blijven gaan, is een gezonde financiële basis nodig. Op deze kunstzinnige manier kan een ieder bijdragen aan de voorgang van dit prachtige evenement.

Inbrengen van kunstwerken is mogelijk maandag 20 en donderdag 23 mei tussen 11.00 en 18.00 uur, donderdag 30 mei tussen 13.00 en 18.00 uur (hemelvaart) of volgens afspraak 075-6313093 (bij veel werk). In verband met de beperkte ruimte kunnen we slechts werken aangenomen van maximaal tachtig centimeter breed. Bij het inbrengen van de kunst wordt het werk op waarde geschat. Bij eventuele verkoop van de ingebrachte kunst wordt dertig procent (inclusief btw) verkoopcommissie berekend. De overige zeventig procent is de opbrengst die eventueel voor een deel geschonken kan worden aan de huttenbouw van kinderen van Het Volkspark en Het Koogerpark. Wie de totale opbrengst aan de huttenbouw schenkt, betaalt geen inbrengkosten.

Locatie: Zaansgroen, Zeemansstraat 54. Meer informatie: www.zaansgroen.nl.

Evert van Berge: Molen de Bleke Dood
Jan Cremer: Korenschoven