Training Digitaal lezen

ZAANDAM - De gratis training Digitaal lezen start maandag 17 juni in De Bieb Zaandam. Mensen die nog geen ervaring hebben met e-books en e-readers en daar wel kennis mee willen maken, kunnen bij De Bieb op een laagdrempelige manier leren met een e-reader om te gaan en de voordelen van digitaal lezen ervaren . Voor de duur van de training krijgen deelnemers een e-reader in bruikleen.

De Bieb voor de Zaanstreek merkt een toenemende belangstelling onder inwoners voor digitaal lezen. Steeds meer mensen lezen e-books op een e-reader. Zij ervaren de voordelen ervan en vergeten algauw de twijfels die ze vooraf hadden, zoals 'ik lees liever op papier' of 'ik vind zo'n apparaat te ingewikkeld'. Plezierig aan digitaal lezen is bijvoorbeeld dat letters eenvoudig vergroot kunnen worden en het lage gewicht van de e-reader.

Training met e-reader

In vier bijeenkomsten van anderhalf uur leren deelnemers in een rustig tempo de e-reader die De Bieb in bruikleen geeft, te gebruiken. Bij aanvang van de training zet De Bieb al verschillende e-books op de e-reader klaar, zodat de deelnemers meteen kunnen beginnen. De training wordt gegeven door ervaren vrijwilligers.

Deelname aan deze training is gratis voor leden en niet-leden. De eerste bijeenkomst is maandag 17 juni van 11:00 tot 12:30 uur in De Bieb Zaandam (Westzijde 170a).

Meer informatie en aanmelden

Wie meer informatie wil of de training wil volgen, kan kijken op www.debieb.nl/ipad-ereader of bellen met 075-711 10 25 (op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur).

Meer berichten