Schaapsherder brengt kudde schapen naar het Darwinpark.
Schaapsherder brengt kudde schapen naar het Darwinpark. ((Foto: Tom Kistjes))

persbericht schapenscheren Darwinpark Zaandam

Schapenscheerfeest stadsboerderij Darwinpark Zaandam

ZAANDAM - Het is weer tijd! Zondag 26 mei worden op stadsboerderij Darwinpark in Zaandam dit keer bijna 500 schapen geschoren. Dat zijn schapen van de boerderij én de Kempische heideschapen van de schaapskuddes, die grazen in het Darwinpark/Veldpark en langs het Westerwindpad in Zaandam-West. De schaapscheerders kunnen één schaap in enkele minuten van z'n vacht ontdoen. Fascinerend om te zien. En dat levert dan per schaap 2,5 kilo wol op. Schaapsvachten zijn ter plaatse te koop.

Daarnaast zijn er op de boerderij tal van andere activiteiten, zoals broodje bakken, springen op het springkussen, de hindernisbaan, broodje bakken, schminken, het melken van de limonade-koe en demonstraties wol spinnen. Verder zijn voor de inwendige mens allerlei versnaperingen verkrijgbaar, zoals ijs, pannenkoeken en suikerspin.

Voorafgaand aan het scheren loopt de schaapskudde dwars door het centrum van Zaandam van het Westerwindpad naar het Darwinpark, vermoedelijk op vrijdagochtend 24 mei. Voor het exacte tijdstip van deze volksverhuizing: volg facebookpagina stadsboerderij en website Zaans Natuur & Milieu Centrum.

De activiteiten starten om 11.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. Het scheren vindt doorlopend plaats, vrijwel de gehele dag door. Toegang is vrij, maar voor een aantal activiteiten wordt een bijdrage gevraagd (contante betaling, geen pin aanwezig).

Het adres van de boerderij is De Weer 31 in Zaandam.

Yvette van der Does
Meer berichten