Expositie Vrijstaat 3.0 in PLAY room

Algemeen
Ruimtelijk werk van Jansje Dane
Ruimtelijk werk van Jansje Dane (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - In galerie PLAY room is in het weekend van 24 tot en met 26 mei de expositie Vrijstaat 3.0 te bezichtigen. Deze estafette-expositie met werk van Tengel kunstenaars wisselt elk weekend van samenstelling. Dit derde weekend exposeren kunstenaars Angèle Thillart, Jansje Dane, Joke Konijn en Stella Burggraaf.

Angèle Thillart laat werk zien in het thema 'de wandelaar '. De wandelaar als symbool van het leven zelf.

De mens loopt door het leven
zonder stil te staan
voortgaan door de tijd
naar de einder
wandelen door het leven
we halen adem,
lopen zonder eindpunt.

Jansje Dane exposeert ruimtelijk werk en zegt hierover "Ik werk met diverse materialen, soms naar een thema, soms in het wilde weg. Het is leuk om de materialen naar mijn hand te zetten".

Joke Konijn exposeert tekeningen en terracotta beelden van dieren met menselijke emoties. De konijnen dragen een edelsteen, als wens voor geluk en vrede. Deze worden per stuk verpakt in een handgemaakt houten kistje met een pagina uit het boek "Watership Down". Bij verkoop gaat vijftig procent van de opbrengst naar de vluchtelingenkampen van Stichting War Child.

Stella Burggraaf kiest tijdens de expositie Vrijstaat liever voor het Poldermodel. De Zaanse polder is een belangrijk onderwerp in haar werk. Haar landschappen zijn opgezet in een losse toets, simpel en ruimtelijk, met soms de neiging tot abstract maar heel herkenbaar voor de streek.

De opening van Vrijstaat 3.0 vindt plaats op vrijdag 24 mei van 17.00 tot 19.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Locatie: galerie PLAY room, Westzijde 99, Zaandam. Openingstijden: Vrijdag 17:00 tot 19:00, zaterdag & Zondag 13:00 tot 18:00. Toegang: gratis.