Een trotse en ontroerde Van 't Veer (links) met de Erepenning van Zaanstad.
Een trotse en ontroerde Van 't Veer (links) met de Erepenning van Zaanstad. (Foto: Mahmoud Abbas/NewBees)

Erepenning voor inzet Martin van 't Veer

WESTZAAN - Martin van 't Veer ontving maandag in 't Reght Huys een erepenning uit handen van wethouder Rita Noordzij. Van 't Veer zet zich al vele jaren in voor diverse activiteiten en organisaties. De erepenning werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Westzaanse Gemeenschap. Martin van 't Veer zette zich, naast zijn voorzitterschap voor toneelvereniging Herleving, in voor heel veel andere stichtingen en activiteiten in het dorp Westzaan.

Van 't Veer was voorzitter van Stichting Exploitatie Dorpshuis De Kwaker en heeft zich in het verleden hard gemaakt voor behoud en zelfstandigheid van het Dorpshuis en onlangs nog voor de aankoop van het gebouw. Hij was ook voorzitter van het lokale blad De Wessaner, Stichting Vrienden van Dorpshuis De Kwaker, Toneelvereniging Herleving, Westzaanse Gemeenschap Commissie Bijzondere activiteiten en de Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij (OBM). Ook was van 't Veer penningmeester van het Geertje Visser-Schoenfonds, Stichting Westzaanse Bodemvondsten Kok-Voogt, Stichting Dorpsbus Westzaan (heeft zich hard gemaakt voor de realisatie van deze vervoersvoorziening in een dorp waar geen bus rijdt), voorzitter en penningmeester van Stichting Historisch Bezit Nico Heermans. Hij was ook jarenlang lid van stembureau De Kwaker Westzaan en was ruim 40 jaar Sinterklaas van Westzaan geweest. 

Waardering
Een erepenning kon daarom niet uitblijven met zo'n lange lijst inzet. De Erepenning van Zaanstad geeft de mogelijkheid om specifiek de gemeentelijke waardering tot uitdrukking te brengen voor personen, bedrijven en instellingen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor Zaanstad. Eerder kregen architect Sjoerd Soeters, Frans Wittenberg, voorzitter van Stichting Binnenstadmanagement Zaandam en ondernemer Dick Dekker een Erepenning.

Meer berichten