Gouden jubileum Evean Erasmushuis

Algemeen
Gewoon Hazeskoor
Gewoon Hazeskoor (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Verzorgings- en verpleeghuis Evean Erasmushuis vierde een feestelijke jubileumweek ter ere van het vijftigjarig bestaan. Dit deden zij met bewoners en oud-gedienden, collega's en huis-DJ Hennie. De hele week stond in het teken van de jaren 60'.

In 1969 opende Erasmushuis officieel zijn deuren. Nog steeds staat hier het motto "Zorg die staat als een huis" centraal. Sinds 2011 gebeurt dit weliswaar in een nieuw huis, met de naam Evean Erasmushuis, waarin inmiddels zorg, wonen en welzijn wordt geboden.

In de feestweek stonden verschillende festiviteiten gepland voor bewoners, oud-medewerkers en betrokkenen. De week werd officieel geopend door locatiemanager Nel Vader, waarbij oud-medewerkers van het Erasmushuis welkom werden geheten en uitgenodigd om samen herinneringen op te halen. Nel Vader, locatiemanager van Erasmushuis vertelde: "We stonden vijftig jaar geleden aan het begin van het ontstaan van de ouderenzorg. En we zijn meegegroeid in alle veranderingen die de afgelopen vijftig jaar hebben plaatsgevonden. Ik wil iedereen bedanken die iets voor het Erasmushuis heeft betekend of nog betekent, in welke vorm of oorsprong dan ook."

Bewoners genoten aan de koffietafel met Jukebox Daisy, waarbij muziek uit de jaren 60' werd gedraaid, gingen met de voetjes van de vloer tijdens de rock'-'n-roll-middag, waarbij Stichting De Tijdmachine alle bewoners meenam op een muzikale reis. Genoten ze van een barbecue met ijscokar en konden ze de hele week naar de Tentoonstelling '50 jaar Erasmushuis'. Joki Beerendonk, een Amsterdamse zangeres met bijpassende tongval, trad op met veel Jordanese liedjes, er was een personeelsfeest georganiseerd met liveband en als afsluiter het swingende Gewoon Hazes Koor. Een geslaagde week!