Vele kleine exposities tijdens Landelijk Atelierweekend.
Vele kleine exposities tijdens Landelijk Atelierweekend. ((Foto: aangeleverd))

Joanne Zegers doet mee aan atelierroute

ZAANSTREEK - Tengel organiseert dit jaar geen 'gewone' atelierroute. Maar er is een alternatief: er zijn vele kleine exposities door het hele jaar heen en er is ook een Landelijk Atelierweekend. Deze wordt georganiseerd door een grote stichting die ook beurzen en een vereniging runt. Het weekend kent een zomer- en wintereditie, een jaarboek en een website.

Tengel adviseerde diverse kunstenaars om eventueel daar aan mee te doen. Vorig jaar deeed een aantal Zaanse kunstenaars mee, dus Joanne Zegers nam de handschoen aan. Zaterdag 22 en zondag 23 juni is het zover, dan is deze kunstenares te bezoeken in Westzaan op de Jacobus van Waertstraat 53A, van 12.00 tot 17.00 uur.

Deelnemende kunstenaars

Alle deelnemende kunstenaars zijn te vinden op de website: www.landelijkatelieweekend.nl Zoek op de naam van de kunstenaar of de plaatsnaam (met 10 km zoekcirkel). En...Glaskunst doet ook mee.

Joanne Zegers: "Elke atelierroute, 25 jaar lang, heb ik mijn deur open gezet. Maar voor mij is er nu ook iets wezenlijks veranderd na al die jaren: ik ben met mijn bedrijf verhuisd van Zaandijk naar Westzaan. Ik wil graag mijn nieuwe, lichte atelier openstellen en mensen ontvangen op de plek waar het werk ook gemaakt wordt. Al die jaren heb ik dat niet kunnen doen, omdat er een onmogelijke trap in mijn studio zat."

Voorheen toonde zij haar werk op de Lagedijk in Zaandijk. Wat ook een prachtplek is. Vanaf heden in een oud klaslokaal bij Stichting Lettergieten, met uitzicht op molen Het Prinsenhof. Zij kan nu lessen geven en kleine lezingen organiseren in haar atelier. Kijk op haar website voor informatie over cursussen tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis. Tijdens het atelierweekend geeft Joanne ook twee korte lezingen van een half uur over haar werk. Korte verhalen over inspiratie en creativiteit, beelden en techniek. De toegang is vrij voor iedereen. Op beide dagen start zij om 14.00 uur, met een beamer en een kopje thee in de hand. Die thee is natuurlijk ook voor de bezoekers!

Dus ga op bezoek en word geïnspireerd om te kijken. De kunstenaars staan klaar.

Meer berichten