De derde editie van de Beschuitstoren Regatta vindt 16 juni plaats. 
De derde editie van de Beschuitstoren Regatta vindt 16 juni plaats.  ((Foto: E.P. Oud))

Zeilwedstrijd Watersportvereniging Wormer

WORMER - Watersportvereniging Wormer presenteert zondag 16 juni de derde editie van de Beschuitstoren Regatta. Deze zeilwedstrijd is vernoemd naar de herbouwde toren in Wormer.

In vervlogen tijden zeilden inwoners van Wormer met boten vol scheepsbeschuit naar steden als Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Anno 2019 kunnen de Wormernesen, maar ook mensen van heinde en verre, hun zeilkunsten in de buurt van de Beschuitstoren tonen.

De wedstrijd is toegankelijk voor alle typen zeilboten. Er worden twee wedstrijden gevaren en de gezeilde tijden worden met de desbetreffende snelheidsfactoren verrekend en vervolgens met elkaar vergeleken. Zoals het er nu naar uitziet doen er in de Optimistenklasse acht zeilers mee uit de jeugdopleiding van de vereniging. Naast de Optimisten varen in de Topaz en de 470-klasse gevorderde jeugdleden. In de Mini Sail-klasse komt er weer een internationaal veld aan de start. Belgische en Engelse zeilers uit deze klasse weten de weg naar de Beschuitstoren Regatta al een paar jaar te vinden.

De eerste start is om 12.00 uur. Inschrijven kan op het terras van de Hofjes tussen 11.00 en 11.30 uur. De prijsuitreiking is rond 16.00 uur in het clubgebouw van de Watersportvereniging Wormer. Meer informatie: beschuitstoren@gmail.com.

Meer berichten