HVZ houdt een vismiddag met de bewoners Pennemes

ZAANDAM - In samenspraak met de activiteitenbegeleidster van Pennemes organiseert Hengelsport Vereniging Zaanstreek (HVZ) op 9 juli een vismiddag voor bejaarde vissers welke hier door hun beperking normaal niet aan toekomen. Een inmiddels jaarlijkse terugkerende activiteit in het Burgemeester 't Veltpark te Zaandam.

In vorige jaren waren er gemiddeld 15 deelnemers, allen van zeer respectabele leeftijd. De vrijwilligers van de Hengelsport Vereniging Zaanstreek staan dan in de startblokken om voor onze ouderen het vissen goed te laten verlopen. Het fijne is dat de HVZ kan rekenen op een tiental vrijwilligers dus de assistentie aan de waterkant is bijna één op één. Om 13.30 uur vertrekt men in colonne (busjes) naar het Veltpark. Door de HVZ-vrijwilligers worden de hengels al geheel opgetuigd klaargelegd. Deze 'stekkie' hengels worden uitgeleend door Sportvisserij Midwest Nederland. De overkoepelende Hengelsport Organisatie.

In voorgaande jaren ging het direct na aanvang van het vissen direct los met een dikke brasem en zelfs een hele dikke paling. Maar ook worden er kleine voorntjes gevangen. De aanwezige vrijwilligers van HVZ zorgen voor een zorgvuldig onthaken, meten en weer terugzetten van de gevangen vissen zodat deze minimale hinder ondervinden van hun avontuur op het droge. De vrijwilligsters van Pennemes zorgen voor de inwendige mens met een drankje en versnaperingen. Om 16.00 uur gaat de hele groep weer terug.

Meer berichten