Aangeleverd

Renovatie bij TV Westzaan

WESTZAAN - Vanaf 1 juli is even 'een balletje slaan' op de banen van TV Westzaan er niet meer bij. Gelukkig is dat maar tijdelijk, want over twee maanden zal het tennispark helemaal opgeknapt en vernieuwd zijn. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan.

Veertig jaar geleden werden de vier tennisbanen in Westaan aangelegd en ontstond de tennisvereniging. Ondanks de onvermoeibare inzet van vrijwilligers zijn de kunstgrasbanen en het park na al die jaren sterk verouderd. Een grootse renovatie is dus noodzakelijk, maar het heeft tijd gekost om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Door een gezond financieel beleid, donaties van o.a. het Schipholfonds en het HonigLaan Fonds en een lening zal het gaan lukken om de club dusdanig te vernieuwen dat er vanaf medio september weer minimaal 25 jaar zorgeloos getennist kan worden.

Vernieuwingen

De vier kunstgrasbanen worden voorzien van een nieuwe kunstgrasmat en ook de onderlaag (lavazand) wordt aangevuld en vernieuwd. Daarnaast gaan de huidige lichtmasten neer en komen er nieuwe masten met duurzame LED-verlichting waardoor de club de komende jaren een mildere energierekening zal krijgen. Bovendien is LED minder hinderlijk voor omwonenden.

Verder zal de betonplaat naast de kantine eindelijk goed benut gaan worden. Hier wordt namelijk een minicourt/oefenmuur gerealiseerd, een veilige plek waar de jongste jeugd het tennisspel kan leren.

Om het park een mooier aanzien te geven wordt al het hekwerk vervangen en komt er prachtig zwart gaaswerk voor terug. Bovendien zal het park toegangspoort krijgen dat alleen toegankelijk is met een KNLTB-ledenpas, waardoor de veiligheid op het park wordt verhoogd.

De verwachting is dat het nieuwe TV Westzaan medio september geopend zal worden.

Meer berichten