Zaanse Vredesweek; Walk of Peace en Vredesliedfestival

Algemeen
Vredesbeweging PAX met de Walk of Peace.
Vredesbeweging PAX met de Walk of Peace. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Van 21 tot en met 29 september vindt in heel Nederland de jaarlijkse Vredesweek plaats, een initiatief van vredesbeweging PAX. Deze week heeft dit jaar als thema 'Vrede verbindt over grenzen'. Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek geeft de week invulling met diverse activiteiten, waaronder een Walk of Peace en een Vredesliedfestival.

25 september: Vredesliedfestival

"Vrede komt vanuit het hart van de mens," zegt Bert Valk, bestuurslid van Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek. Vanuit deze stichting, die als doel heeft om de verbinding van mens tot mens te versterken, is hij mede verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten tijdens de Vredesweek. "Wat is er mooier om vanuit je hart over de vrede te zingen?"

Op woensdag 25 september vindt in de Verkadezaal van FluXus (Westzijde 148 in Zaandam) een Vredesliedfestival plaats dat geopend wordt door wethouder Rita Noordzij. Het festival begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. Het festival is gratis toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Na afloop van het festival is er een hapje en drankje en de gelegenheid om na te praten.

28 september: Walk of Peace

Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een Walk of Peace. De route van zo'n drie kilometer voert door de wijk Poelenburg. In totaal duurt de wandeling zo'n anderhalf uur. Onderweg is er een stop bij het Darwinpark, waar onder het thema 'Zorg voor de aarde over alle grenzen heen' een programma is samengesteld voor jong en oud. De wandeling begint om 14.00 uur bij buurthuis De Poelenburcht (Weerpad 1A in Zaandam). Ook deze deelname is gratis.

Vier de vrede

Tot slot vinden er in diverse Zaanse kerken vieringen en bijeenkomsten plaats die aansluiten bij het thema van de Vredesweek. Kijk voor meer informatie over deze bijeenkomsten en over de Walk of Peace en het Vredesliedfestival op www.samenbindendeprojecten.nl.