Het Zaense Brandweer Museum opent haar deuren voor een expositie.
Het Zaense Brandweer Museum opent haar deuren voor een expositie. ((Foto: Zaense Brandweer Museum))

Veel te zien en te doen tijdens De dag van Westzaan

WESTZAAN - De dag van Westzaan vindt 14 september voor de derde keer plaats. Een dag waarbij alle verenigingen, stichtingen, instanties en particulieren in Westzaan hun deuren openzetten. Over het gehele lintdorp is het dan ook groot feest.

De dag wordt afgetrapt als om 10.00 uur de stoet met oldtimers door het dorp heen rijdt. Deze oldtimers zijn na de rit nog te bewonderen op diverse plaatsen in het dorp. Hierna zullen vele instanties hun deuren openzetten en hierbij laten zien wat ze hun organisatie inhoudt.

Omdat Westzaan en lintdorp is, wordt een pendelbus ingezet. Deze pendelbus stopt bij de diverse bushaltes in het dorp.

Het Dag Orkest Zaanstreek Waterland treedt dit jaar ook weer op in de Grote Kerk van 10.00 uur tot 12.00 uur. Aansluitend zal Jeroen Conijn het Westzaanlied weer ten gehore brengen.

Het Zaense Brandweer Museum in de Kerkbuurt opent deze dag haar deuren met een tentoonstelling van oude brandweer voertuigen.

Stichting Lettergieten 1983 Westzaan (Jacobus van Waertstraat 53) is ook open voor een bezichtiging. Ze hebben nog een paar oude hoogdruk persen staan die ze laten werken voor het publiek (meer informatie via www.lettergieten.nl)

Ongeremde Gasten

De Gallery of Dreams zorgt voor muziek. Een vierkoppige band speelt bij: de Dekamarkt, Brinkman, De Kwaker, de oude Valkhallen en bij Alex Hagenaar/Zusjes en Stijl. Zij treden op iedere locatie ca. 30 á 45 minuten op en Ed Vermeulen treedt ook op bij Gallery of Dreams. Kijk ook op www.ongeremd.nl Op de website www.westzaan.nl en op Facebook is een plattegrond te bekijken met alle informatie over alle deelnemers. Zo is te zien welke instanties er open zijn of waar de pendelbus stopt. Volg 'de dag van Westzaan' om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes via Facebook, Instagram en Snapchat. dagvanwestzaan. Iedereen met een oldtimer mag meedoen aan de stoet. Als u uw oldtimer aan het dorp wilt laten zien, dan kan dat. U kunt meerijden als u zich opgeeft via dotte.kuiper@ gmail.com.

Marcella Korver
Meer berichten