Kerstorgelconcert met samenzang bij kaarslicht

Nieuws
Minne Veldman komt optreden in de Grote Kerk van Westzaan. (Foto: Grote Kerk van Westzaan)
Minne Veldman komt optreden in de Grote Kerk van Westzaan. (Foto: Grote Kerk van Westzaan) rodi.nl

WESTZAAN - Minne Veldman komt woensdag 19 december naar de Grote Kerk van Westzaan. De organist gaat op het Flaes & Brünjes-orgel bekende werken laten horen, bij een aantal gevolgd door samenzang.
Minne Veldman werd 8 februari 1980 geboren in het Groningse Sauwerd. In 1990 kreeg hij voor het eerst orgelles. Zijn leermeesters waren achtereenvolgens Roelof Elsinga, Sietze de Jong en Harm Jansen. Aan het Conservatorium in Zwolle studeerde hij hoofdvak Orgel bij Harm Jansen, waar hij 29 juni 2001 voor zijn eindexamen slaagde.
Minne heeft een uitgebreide concertpraktijk. Hij treedt regelmatig op als organist, pianist en dirigent, solist en begeleider. Jaarlijks geeft de musicus een groot aantal orgelconcerten door heel Nederland. Ook concerteerde hij in Hongarije en Zuid-Afrika. Ten slotte geeft hij orgelles.
Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.15 uur open. Vooraf krijgen bezoekers een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte ten bate van het orgelfonds. De Grote Kerk van Westzaan bevindt zich op Kerkbuurt 37.