Swingen bij Jazz Inverdan

Nieuws
The Preacher Men. (Foto: Ferry Knijn)
The Preacher Men. (Foto: Ferry Knijn) rodi.nl

ZAANDAM - The Preacher Men staat zondag 6 januari op het podium van Jazz Inverdan in Zaandam. Zij komen een nieuwjaarsconcert geven, dat om 16.00 uur begint. Het jazztrio rond saxofonist Efraim Trujillo, maar met een hoofdrol voor Hammondspeler Rob Mostert uit Middelie, speelt groovin gospeljazz uit de jaren vijftig en zestig.

The Preacher Men is het Hammond jazztrio bestaande Efraïm Trujillo op de saxofoons, Rob Mostert op het hammond B3 organ en Chris Strik op de drums. Deze drie muzikanten delen de liefde voor de klassieke sax, drums & hammond trio's uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. In 2015 besloten ze hun krachten te bundelen en zich als The Preacher Men vol overtuiging te storten op het evangelie van de gospeljazz.
Het album Blue, waarvan de titel refereert naar de bekende gemoedstoestand, maar ook aan de muziekstijl, bevat negen 'groovy-blue' nummers, waarvan zeven nieuwe composities van de hand van saxofonist Trujillo. The Preacher Men voeren in hun muziek terug naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.
Voor een deel van de opnames werkte de band samen met awardwinning engineer/producer Al Schmitt. Verder kregen The Preacher Men voor het Into the blue, het enige vocale nummer op het album, versterking van Michael Varekamp op de trompet, Rory Ronde op de gitaar en de vocals van Eline Gemerts. Live zijn The Preacher Men deze zomer op verschillende festivals te horen. Dit najaar gaan ze de clubs in. Een up-to-date speellijst is te vinden op: www.preachermen.com.
Het optreden bij Jazz Inverdan vindt om 16.00 uur plaats in de Doopsgezinde Vermaning, Westzijde 80 in Zaandam.