Tafelronde 72 Zaanstreek haalt 7.072 euro op voor het goede doel

Nieuws
Robert Melgerd namens TR72 Zaanstreek (links) en Jan Woldberg namens Stichting Kinderen van de Voedselbank (rechts). (Foto: Zaanpreski)
Robert Melgerd namens TR72 Zaanstreek (links) en Jan Woldberg namens Stichting Kinderen van de Voedselbank (rechts). (Foto: Zaanpreski) rodi.nl

ZAANDAM - Tafelronde 72 Zaanstreek (TR72) zet zich elk jaar in voor een goed doel. Dit doet de Goededoelencommissie (GDC) al jaren door het organiseren van een Fund Raising Party. Dit jaar is voor de derde maal een uitverkocht Zaanpreski georganiseerd in Grand Cafe Atlantic in Krommenie. Dit met Peter Beense, Dario en een après-ski dj. Daarnaast heeft TR72 in 2018 haar eigen tafelbier gebrouwen: Zaans Steun. De opbrengst van Zaanpreski en de verkoop van Zaans Steun gaat naar Stichting Kinderen van de Voedselbank.
Na twee edities van Zaanpreski, met als hoofdact Wolter Kroes, is er voor de derde editie van Zaanpreski door de GDC behoorlijk uitgepakt. "In een uitverkocht Grand Cafe Atlantic in Krommenie zorgden 10 februari dit jaar Peter Beense, Dario en een après-ski dj voor een mooie avond. Met zo'n vierhonderd feestgangers was Atlantic afgeladen vol. Op de klanken van 'Hij was maar een clown' van Dario ging het dak eraf en tot in de late uurtjes hield de dj de feestgangers op de dansvloer. Als klap op de vuurpijl werd tijdens Zaanpreski tevens Zaans Steun gelanceerd, het allereerste tafelbier", aldus de organisatie.

Zaans Steun

Na een tafelavond met rondleiding en proeverij te hebben gehad in brouwerij Hoop in Zaandijk kwam TR72 op het idee om naast het Zaanpreski-feest geld op te halen voor het goede doel. Dit door bier te brouwen en verkopen. TR72 heeft zo'n tweeduizend liter Zaans Steun laten brouwen en laten leveren in zo'n vierhonderd doosjes van twaalf flesjes en zo'n twintig fusten voor op de tap. Binnen no-time was Zaans Steun uitverkocht. TR72 is nu druk bezig met het ontwikkelen van het volgende tafelbier, dat mogelijk in het teken zal staan van het volgende lustrum. In 2019 viert TR72 namelijk haar zestigste verjaardag.
Goed doel

Met de opbrengst van Zaanpreski en Zaans Steun wordt een kind geholpen. Immers, een kind waarvan de ouders naar de Voedselbank gaan kan niet snel nieuwe kleding, een kinderfeestje of een leuk cadeautje krijgen. Met deze opbrengst zorgt Stichting Kinderen van de Voedselbank voor een glimlach op het gezicht van een kind. Daar doet TR72 het voor. Ze zijn er trots op dat zij een bijdrage aan dit goede doel kunnen leveren. Dankzij de vele sponsoren van Zaanpreski, de feestgangers en de kopers van Zaans Steun heeft Robert Melgerd namens TR72 woensdag 12 december een cheque van 7.072 euro en het allerlaatste doosje Zaans Steun uitgereikt aan Jan Woldberg, bestuurslid van Stichting Kinderen van de Voedselbank.