Maak een kerstpakket voor dorpsgenoot

Nieuws
Scholieren hielp de afgelopen weken fanatiek mee met het verzamelen van levensmiddelen en het inpakken van kerstpakketten. (Foto: Present Zaanstreek)
Scholieren hielp de afgelopen weken fanatiek mee met het verzamelen van levensmiddelen en het inpakken van kerstpakketten. (Foto: Present Zaanstreek) rodi.nl

ZAANSTAD - Stichting Present Zaanstreek maakt elk jaar, samen met Zaanse particulieren en organisaties, kerstpakketten voor mensen die het moeilijk hebben op meerdere vlakken in hun leven. Met de kerstpakketten wil Present Zaanstreek licht brengen tijdens de donkere feestdagen. Dit jaar doen mee: dertien kerken, zeventien tieners van het Pascal College, Basisschool De Rank (met twee locaties). Ook individuele Zaankanters hebben zich weer aangemeld voor het maken van een persoonlijk kerstgeschenk.
door Yvette van der Does

Bertine Geluk van Present Zaanstreek: "Van twintig maatschappelijke organisaties hebben we 275 adressen doorgekregen. 252 pakketten zijn reeds toegezegd. De kerstpakketten worden met zorg samengesteld en op maat gemaakt voor een gezin of alleenstaande dorpsgenoot. We vragen aan de deelnemers om een bijzonder pakket te maken - één waarvan de samensteller zelf ook blij wordt."
Nog ruim twintig huishoudens die een moeilijke tijd doormaken - door bijvoorbeeld een chronische ziekte of financiële nood - staan nog op de lijst voor een pakket. Present Zaanstreek zoekt daar nog Zaankanters bij die willen meedoen aan de actie.

Indrukwekkend


Een deelnemer over het uitdelen van haar kerstpakket vorig jaar: "Het was zo indrukwekkend. Ik wist niet wat me overkwam. Een vrouw deed de deur open en stond verbaasd naar mij te kijken. Ik stond daar met een kerstpakket. De vrouw begon te lachen en te juichen, zo blij was ze. Mijn zoontje en ik werden binnengevraagd en toen schrok ik wel. De vrouw woont met haar drie kinderen in een huis waar bijna niets stond. Ze hadden het duidelijk niet breed. Ze pakten het kerstpakket uit en bij alles wat ze eruit pakten werd gejuicht en gelachen. Zo blij waren ze. Het raakte me echt van binnen. Door zoiets eenvoudigs kun je mensen gelukkig maken. En ik wist niet dat er mensen in de Zaanstreek wonen die bijna niets hebben en dan ook nog eens bij mij om de hoek ..."
Doe mee en maak ook een kerstpakket voor een dorpsgenoot die wel steun kan gebruiken. Aanmelden kan via: www.stichtingpresent.nl/zaanstreek