Iedereen wil door - Resultaat eerste brainstorm over toekomst De Sluis

Nieuws

ZAANDAM - De Sluis in Zaandam, ontmoetplek tussen statushouders en vrijwilligers, heeft van wethouder Rita Noordzij drie maanden extra tijd gekregen om tot een toekomstbestendige oplossing te komen. Onder de vrijwilligers in De Sluis is geïnventariseerd of ze in 2019 doorwillen en in welke vorm. Het resultaat was unaniem: iedereen wil door.
Negentig procent wil door in een onafhankelijke vorm, dus als eigen stichting of onder een reeds bestaande stichting, terwijl het tien procent niet uitmaakt in welke vorm. Een aantal vrijwilligers heeft zich opgegeven voor de projectgroep waarin samen met de gemeente en de coördinatoren over de toekomst van De Sluis nagedacht wordt. Vrijdag 7 december heeft daartoe een eerste brainstorm plaatsgevonden.
Daaruit rolde een aantal acties. Coördinatoren en vrijwilligers zetten de voor- en nadelen van de verschillende varianten op een rij en gaan te rade bij soortgelijke initiatieven in andere gemeenten, zoals onder andere Boost Amsterdam en Arnhem. De gemeente Zaanstad onderzoekt de mogelijkheid van subsidie en gaat ook bij collega's in andere gemeenten navraag doen. Vrijdag 11 januari vindt er een volgend overleg plaats.