Vanaf kerst: dino's in Natuurmuseum Zaandam

Nieuws
(Foto: Natuurmuseum Zaandam)
(Foto: Natuurmuseum Zaandam) rodi.nl

ZAANDAM - Natuurmuseum Zaandam presenteert vanaf de kerstdagen tot en met maart een interactieve, op kinderen afgestemde dinosaurus-expositie.

Dit met onder meer detailrijke, natuurgetrouwe kleine dinomodellen, afgietsels van tanden en klauwen van de tyrannosaurus rex en de velociraptor. Ook zijn een echt versteend ei, een replica van een allosauruskop en een replica van een reuzebrachiosaurusdijbeen te zien. Bovendien is er een collectie fossielen te bezichtigen en zijn aan de museumbalie fossielen en mineralen te koop.
De reguliere openingstijden van Natuurmuseum Zaandam zijn zondagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum bevindt zich direct naast het terrein van stadsboerderij Darwinpark aan Thijssestraat 1 in Zaandam. Tijdens de kerstvakantie is het museum naast de zondagen ook donderdag 27 december, woensdag 2 januari en vrijdag 4 januari geopend. De entree voor het museum bedraagt 4 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. De eerste twee begeleiders van betalende kinderen en donateurs hebben gratis entree. Wel dienen mensen contant te betalen, want er is geen pin aanwezig. Meer informatie: www.zaansnatuurmilieucentrum.nl.