Nieuwe Buurtcampings in Assendelft en Wormerveer zoeken vrijwilligers

Nieuws
Een beeld van de buurtcamping in het Agathepark, Krommenie, deze zomer. (Foto: Yvette van der Does/Rodi Media)
Een beeld van de buurtcamping in het Agathepark, Krommenie, deze zomer. (Foto: Yvette van der Does/Rodi Media) rodi.nl

REGIO - Kamperen met de buren op een mooie plek in de wijk. Om het met elkaar gezellig te maken en de buren (beter) te leren kennen, voor een fijnere leefomgeving. Dat is het concept van De Buurtcamping. In de Zaanstreek is het half juli dit jaar, zeker geholpen door het schitterende zomerweer, een succes gebleken. "Veel wijken in de Zaanstreek zeggen nu: 'Dat willen wij ook'!", vertelt De Buurtcamping-directeur Paula Terpstra. Het enthousiasme heeft ertoe geleid dat ook Assendelft en Wormerveer aankomend jaar meedoen. De Buurtcamping zoekt mensen die daar willen helpen organiseren. In het eerste weekend van de zomervakantie kunnen mensen drie dagen lang kamperen in hun eigen buurt.
In Assendelft is nog niet bekend op welke locatie De Buurtcamping gaat komen. "Het kan het grasgebied voor school De Octant worden, maar ook een andere plek. We hebben wel al een beheerderskoppel gevonden", vertelt Paula. De Buurtcamping in Wormerveer komt in het Noordsterpark. "Voor beide buurtcampings zoeken we nog beheerders en vrijwilligers."
"We zoeken actieve en sociale buurtbewoners die de kar willen trekken bij de organisatie van de camping. De Buurtcamping begeleidt beheerders daarbij. De ideale campingbeheerder is ondernemend, kan goed regelen en houdt uiteraard van kamperen. Idealiter heeft de beheerder talent op het gebied van promotie, productie, participatie en programmering. Bovendien kent deze veel mensen in de buurt en is hij of zij in staat om mensen te in beweging te krijgen en te verbinden. Ook heeft de beheerder tijd om in het begin ongeveer een halve dag en later meerdere dagen per week te besteden aan De Buurtcamping. Beheerders krijgen voor hun werkzaamheden een vrijwilligersvergoeding."
"Als beheerder of vrijwilliger actief zijn voor De Buurtcamping draagt bij aan een fijnere buurt. Bovendien doe je kennis en ervaring op als maatschappelijk ondernemer, leer je je buren beter kennen en breid je je netwerk uit. Bovenal kunnen beheerders en vrijwilligers een leuke vakantie voor zichzelf en de buurt verzorgen."

Landelijke feestdagen

Als het aan Paula ligt, is binnen een aantal jaren in vrijwel elke stad, elk dorp 's zomers een driedaagse buurtcamping. "We willen bereiken dat De Buurtcamping over vijf jaar drie landelijke feestdagen door heel Nederland brengt." Wat dat betreft, gaat het in de Zaanstreek goed. De al bestaande campings in het Agathepark (Krommenie) en het Burgemeester In 't Veldpark en de Kogerveldwijk (beide Zaandam) doen ook dit jaar weer mee.
Aanmelden om een buurtcamping te helpen organiseren kan via: debuurtcamping.nl of een e-mail naar: campingbeheerder@debuurtcamping.nl.