Glasvezel in Zaanstreek-Waterland buiten

Nieuws
Woensdagavond 19 december werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers en de betrokken wethouders. (Foto: Glasvezel buitenaf)
Woensdagavond 19 december werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers en de betrokken wethouders. (Foto: Glasvezel buitenaf) rodi.nl

REGIO - Goed nieuws voor de inwoners van de kernen en het buitengebied van Zaanstreek-Waterland Buiten. Er komt glasvezel. Woensdagavond 19 december werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers en de betrokken wethouders.
Maar liefst 41 procent van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 40 procent, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, licht toe: "We zien veel enthousiasme in het gebied. Er zijn lokale verkopers en ambassadeurs die zich het vuur uit de sloffen hebben gelopen en dat is natuurlijk fantastisch. We hebben voldoende abonnementen afgesloten om glasvezel aan te leggen. Dat is voor de inwoners en bedrijven ongelooflijk goed nieuws."

Blij

Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zekergesteld, vooral dankzij de inzet van de inwoners. De vrijwilligers in het gebied hebben volgens de gemeenten enorm veel werk verzet. "Ambassadeurs en lokale verkopers hebben veel lokale avonden georganiseerd. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het gebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was."