Country- & westernkoor Rumberley is ready to rumble

Nieuws
Country- & westernkoor Rumberley. (Foto: Rico Jonk)
Country- & westernkoor Rumberley. (Foto: Rico Jonk) rodi.nl

ZAANDAM - De Zaanstreek kent sinds 2012 een country- & westernkoor, opgericht en gedirigeerd door Jolanda van Boxtel. Na een krantenadvertentie ging het koor met acht leden van start. Inmiddels is het aantal leden verdrievoudigd. Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei volgend jaar gaan ze dagelijks, als onderdeel van de musical Oklahoma, hun kelen schrapen en zijn zij als koor een van de acts tijdens WildWestWormerveer.
Het was haar man Ad die Jolanda van Boxtel op het idee bracht om een country- & westernkoor op te richten. Jolanda en Ad houden beiden van deze muziek en er was destijds in de Zaanstreek nog geen koor dat zich op country- & westernmuziek richtte. Voor de zekerheid plaatste Jolanda eerst een krantenadvertentie om de animo te peilen. Er volgden genoeg enthousiaste reacties en het koor kon van start gaan. Jolanda had op dat moment al een popkoor onder haar hoede, "Leut en deudelijk", dat niet meer bestaat. Na de oprichting van Rumberley had zij de smaak te pakken. Inmiddels is Jolanda ook betrokken bij The Neighbours, het popkoor van de Rosmolenbuurt in Zaandam, het zestigpluskoor de Golden Pennies en Jo's Generation Mix, een popkoor voor alle leeftijden.

Rumberly

Rumberley is een gemengd koor voor alle leeftijden. De leden komen uit Zaandam en omliggende dorpen. Rumberley treedt zo'n acht à tien keer per jaar op. Een deel van de optredens valt in de maand december. "Dan zingen we kerstliedjes, maar natuurlijk wel met een countryarrangement", aldus Jolanda. Eén keer per jaar neemt het koor deel aan het benefietconcert in wijkzorgcentrum Pennemes in Zaandam. Dat concert is voor iedereen toegankelijk. Ook doet het koor mee met festivals, zoals onlangs nog in het centrum van Zaandam. Jolanda: "Dit jaar zijn we gestart met het thema 'Remember the legends'. Dat wil zeggen dat we regelmatig een concert met liedjes van overleden zangers en zangeressen geven, zoals 20 oktober in de Noorderkerk."
Jolanda kijkt ook uit naar de optredens van Rumberley tijdens WildWestWormerveer en hun medewerking aan de uitvoeringen van de musical Oklahoma door O&M Zaanstad, vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei volgend jaar. "Waar Rumberley komt, is het altijd gezellig. Samen zingen verbroedert en geeft plezier. Niet alleen tussen de koorleden onderling, maar ook in en met het publiek."
Meer informatie over Rumberley op de website www.countryenwesternkoorrumberley.com. Meer over de musical Oklahoma op de site www.omzaanstad/com en meer over het WildWestWormerveer op www.wilwestwormerveer.com.