Cello en piano in Kogerkerk

Nieuws
De concertlocatie Kogerkerk. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)
De concertlocatie Kogerkerk. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media) rodi.nl

KOOG AAN DE ZAAN - In de Kogerkerk, Koog aan de Zaan, vindt zaterdag 5 januari traditionele nieuwjaarsconcert plaats. Deze keer verzorgen de Zaanse celliste Marélise Pollard, begeleid door pianiste Mirjam Karres, het optreden.
Marélise Pollard (1995) won onder andere de hoofdprijs bij het Zaanse Jan Pasveerconcours. Dat deed de muzikante met de bekende cellosonate van Debussy, die ook tijdens het Kogerkerkconcert klinkt. Naast haar muziekstudie volgt Marélise momenteel de masteropleiding Technische Kunstgeschiedenis aan de UvA. In dit vakgebied wordt onderzocht met welke materialen en technieken een kunstwerk gemaakt is. Daarnaast speelt ze in verschillende orkesten. Marélise houdt naast van klassieke muziek ook van lichtere muziek en improviseert graag samen met cellist Tjalle Galama.
Mirjam Karres (1972) heeft bij Willem Brons piano gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij vervolgde haar studie bij onder andere Mila Baslawskaya voor kamermuziek en bij Rudolf Jansen en Elly Ameling voor liedbegeleiding. Als solist trad zij onder andere op in het tweede pianoconcert van Rachmaninoff en het pianoconcert van Schumann. Sinds 2013 werkt Mirjam regelmatig samen met Carel ter Linden in het literaire programma 'Om een zin'. Daarbij wisselen gedichten en solowerken uit de pianoliteratuur elkaar af. Samen met Marélise vertolkt Mirjam in het Kogerkerkconcert naast het werk van Debussy ook werk van Bach, Bruch (Kol Nidrei), Williams (Schindler's list) en Gershwin.
Het concert, waarvan de organisatie in handen is van de Stichting Vrienden van de Kogerkerk, begint om 16.00 uur. De kerk is vanaf 15.15 uur geopend en de toegang is vrij. De Kogerkerk bevindt zich op Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan.