Speciale dinomiddag in Natuurmuseum Zaandam

Nieuws
Het is zondag 6 januari dinomiddag bij Natuurmuseum Zaandam. (Foto: ZNMC)
Het is zondag 6 januari dinomiddag bij Natuurmuseum Zaandam. (Foto: ZNMC) rodi.nl

ZAANDAM - In aansluiting op de nu te bezichtigen wisselexpositie Dino's houdt Natuurmuseum Zaandam zondag 6 januari een dinomiddag voor jong en oud. De organisatie is in handen van de van geologische vereniging Amathysta.
Die zondagmiddag zijn er fossielen van verschillende dinosauriërs en reptielen, zoals echte tanden, klauwen, eieren en fossiele botten, te zien. Er worden verschillende dinomodellen getoond en er wordt uitgelegd wat dino's zijn en wat niet. Ook wordt verteld dat er nog altijd (gevederde) dino's onder ons zijn...
Bezoekers (jong en oud) kunnen ook gipsen afgietsels van echte fossielen maken. Ze kunnen de zelfgemaakte fossielen beschilderen en mee naar huis nemen. Bezoekers kunnen echte dinobotten door microscopen bekijken en er worden filmbeelden over het leven van de dino's vertoond.
De kosten voor het maken van gipsfossielen bedragen 2,50 euro per stuk, naast de reguliere museumentree. Het betreft een doorlopende activiteit. Belangstellenden kunnen op elk gewenst moment deelnemen. Echter, wel geldt: vol is vol. De entree voor het museum bedraagt 4 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. De eerste twee begeleiders van betalende kinderen en donateurs hebben gratis entree. Bezoekers dienen wel contant te betalen, want er is geen pin aanwezig. Het museum is zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bevindt zich direct naast het terrein van stadsboerderij Darwinpark aan Thijssestraat 1 in Zaandam. Meer informatie is te vinden op www.zaansnatuurmilieucentrum.nl.