Nieuwjaarsjazzaan in het Zaantheater

Nieuws
De Farmhouse Jazzband. (Foto: aangeleverd)
De Farmhouse Jazzband. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ZAANDAM - Traditiegetrouw start het Zaantheater het nieuwe jaar met een middag jazz. Zondag 6 januari vanaf 15.00 uur openen Jos van Beest en Mariëlle Koeman het concert, met op het programma bekende jazz-standards uit het 'American Songbook'. In het tweede deel van het concert treedt de Farmhouse Jazzband aan, een band die de kenmerken van de ‘oude-stijl-jazz’ wil bewaren, maar tegelijk een eigen en moderne sound heeft ontwikkeld.
Mariëlle Koeman brengt met haar prachtige stem een breed repertoire songs en ballads uit het alom geprezen American Songbook, maar dit doet zij op geheel eigen wijze. Hierbij wordt zij begeleid door pianist Jos van Beest.
De Farmhouse Jazzband werd in 2015 opgericht en hierbij was een belangrijke inspiratie de Chris Barber Band. Deze Engelse band verbreedde zich van een typisch New Orleans jazzorkest tot een echt jazz- en bluesband met swingende trad jazz, maar ook met de bluesrock, blues en skiffle. In de Farmhouse Jazzband horen we Cees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. In de R & B nummers komt daar dan de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos bij. In de frontline staan trompettist Michael Muller, trombonist Hans van Wermeskerken en Michiel Pos op saxofoon en klarinet. Samen zorgen zij voor energieke, enthousiaste en verzorgde arrangementen en improvisaties. Een heerlijke afsluiting van de middag!
Kaarten (vanaf 12,40 euro, plus 3,60 euro voor pauzedrankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl. Let op: vanaf 1 januari worden de prijzen van een ticket duurder. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via tel.: 075-6555333.