Vrijwilligers gezocht om voor te lezen in verzorgingshuizen

Nieuws
(Foto: Zaantheater)
(Foto: Zaantheater) rodi.nl

ZAANDAM - De literaire salon Mens Durf te Lezen organiseert vier keer per jaar een voorstelling in het Zaantheater. Artistiek leider Anita Gundlach maakt programma's over literatuur, verhalen en schrijvers, vaak met een Zaanse inslag. De belangstelling hiervoor groeit flink. Nu is het idee ontstaan om meer literaire programma's te brengen, niet alleen in het Zaantheater zelf, maar ook in verzorgingshuizen waar mensen wonen die het theater niet makkelijk meer kunnen bereiken.
Anita stelt op dit moment 'Een schatkist vol verhalen' samen waarin klassieke en moderne verhalen over de liefde worden bewaard. In de maanden februari, maart en april gaat een groepje voorlezers bij verschillende verzorgingshuizen langs om de verhalen uit de schatkist aan de bewoners voor te lezen.
Het Zaantheater hoopt dat dit reacties en verhalen bij hen losmaakt. "We zijn op zoek naar vrijwilligers die graag voorlezen en iets voor de oudere Zaankanter willen betekenen. Het programma wordt zeven tot tien keer in verzorgingshuizen in de Zaanstreek uitgevoerd en vindt altijd overdag plaats. Meestal is dat doordeweeks, soms in het weekend. Een programma duurt ongeveer een uur en wordt hooguit één keer per week gegeven. De groep is groot genoeg, zodat het niet erg is als je af en toe verhinderd bent. Vooraf krijg je een leuke training om levendig voor te lezen. Als dank nodigen we je uit voor een mooie voorstelling in het Zaantheater. Interesse? Stuur voor zondag 20 januari een korte e-mail waarin je jezelf voorstelt aan Sander Buckers: sbuckers@zaantheater.nl."