Livereconstructie noodlottige gebeurtenis station Den Haag

Nieuws
Impressie van Rishi. (Foto: Joris-Jan Bos)
Impressie van Rishi. (Foto: Joris-Jan Bos) rodi.nl

ZAANDAM - In het Zaantheater is zaterdag 19 januari een productie van Firma MES te zien: Rishi. Dit is een livereconstructie geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis op station Hollands Spoor in Den Haag, 24 november 2012. Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef de tekst. Rishi wordt gespeeld door Daan van Dijsseldonk, Lot van Lunteren en Lindertje Mans
Op perron vier, Hollands Spoor, Den Haag, werd in de ochtend van 24 november 2012 de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing doodgeschoten door een politieagent. De jongen was zeventien jaar en bleek ongewapend. In de tekst van Roorda blikken zesentwintig betrokken mensen terug op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem. Rishi is een theatervoorstelling waar de Volkskrant vijf sterren voor gaf: "Genialer en actueler werd theater dit jaar niet", aldus het dagblad.
Rishi begint om 20.30 uur. Kaarten (vanaf 14,47 euro plus 3,60 euro voor pauzedrankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via tel.: 075-6555333.