Jazz in De Lorzie

Nieuws
Chet's choice. (Foto: Jazz in De Lorzie)
Chet's choice. (Foto: Jazz in De Lorzie) rodi.nl

ZAANDAM - Jazzliefhebbers kunnen zondag 13 januari in De Lorzie, Wormerveer, genieten van Jazz in De Lorzie.
De Amerikaanse trompettist Chet Baker werd wereldberoemd toen hij in de jaren 1953/1954 in het kwartet van baritonsaxofonist Gerry Mulligan speelde. Hij heeft daarna een heel bewogen muzikantenleven geleid, waarin drugs een grote rol speelden. In de laatste jaren van zijn leven, pal voor zijn tragische dood, speelde de musicus volgens de organisatie van Jazz in De Lorzie op zijn best en vaak in kleine bezettingen. Dat deed Baker, die overleed na een val uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam, meestal met een pianist of gitarist en bassist.
Geïnspireerd door zijn spel heeft trompettist Jaap Bark, samen met pianiste Thora Schoonhoven en contrabassist Joop Slager, het trio 'Chet's choice' geformeerd. Zoals de naam al aangeeft, brengen zij voornamelijk nummers uit Chet's repertoire. Daar zijn ook veel Latin-stukken bij. Voor Latin is gitaar volgens de musici een heerlijk instrument en om die reden is gitarist Rob Bruijn erbij gevraagd. Voor nog meer swing heeft ook drummer Hugo Pinksterboer zich bij de band aangesloten en is het trio 'Chet's Choice' een kwintet geworden.
De entree voor het concert bedraagt 5 euro inclusief een kop welkomstthee of -koffie. Het optreden begint om 16.00 uur en de zaal is om 15.30 uur open. De Lorzie bevindt zich op Marktplein 3 in Wormerveer.