Groot Avonturenfestival voor jeugd in Zaantheater

Cultuur
Theatervoorstelling tijdens een vorige editie van het Theaterfestival in het Zaantheater.
Theatervoorstelling tijdens een vorige editie van het Theaterfestival in het Zaantheater. Foto: Zaantheater

ZAANDAM - Kleine en grote avonturiers opgelet! Voorlezen, optredens, cadeautjes kopen, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: zondag 3 maart is het Grote Avonturenfestival! Tijdens dit festival is er vanaf 13.00 uur in iedere hoek van het Zaantheater iets te beleven. De toegang voor het festival is gratis en het Zaantheater is open tot 17.00 uur. Het Zaantheater verzorgt het Grote Avonturenfestival in samenwerking met vele Zaanse instellingen en vrijwilligers. 

Op het festival zijn er drie voorstellingen te zien: Theatergroep Witte Raaf speelt de voorstelling Romeo is op Julia en Layla op Majnun (vanaf 7 jaar), over Romeo en Majnun die op zoek zijn naar hun grote liefdes. Tarzan (vanaf 6 jaar) neemt je mee naar de jungle waar een gorillamoeder zich ontfermt over een achtergelaten baby, door poppenspeelster Ila van der Pouw. Drumdrumdrum speelt Banwakaboom (vanaf 4 jaar), met spetterende percussiesolo's en meezingliedjes in een Caribisch jasje.

Gratis activiteiten

Naast de voorstellingen zijn er vele gratis activiteiten te doen. Een greep uit het aanbod: shettenpret en ponyrijden op de shetlanders van De Bonte Belevenis uit Assendelft (vanaf 4 jaar), luisteren naar de spannende en sterke verhalen van woordartiest Giovanni Masetti uit Zaandam (vanaf 4 jaar) of samen met het Zaans Museum net als Tsaar Peter een houten bootje bouwen voor een Russisch avontuur in de Zaanstreek (vanaf 4 jaar). In het HEMLAB kunnen jonge professoren in de dop proefjes doen in het leukste jeugdlaboratorium van Zaandam (vanaf 6 jaar). Verder is er een Avonturenschminkteam waar kinderen vanaf 3 jaar zich kunnen laten schminken, en een mini-wereldmarkt op de eerste etage, waar uit vele verre landen wel iets leuks te vinden is.
Er zijn tijdens het festival voor 3,50 of 5 euro ook nog drie voorstellingen te zien. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via de website of aan de kassa. Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.zaantheater.nl of aan de kassa van het Zaantheater. Openingstijden dinsdag tot en met vrijdag 13.00-17.00 uur. Telefonisch reserveren via 075-6555333.