Mokerslag en Brutus Broekhoest bij De Groote Weiver

Cultuur
De band Mokerslag.
De band Mokerslag. (Foto: Ron Koffeman)

WORMERVEER - Bij De Groote Weiver spelen zaterdag 16 februari de band Mokerslag en de Brutus Broekhoest band in de zaal. De deuren en bar openen om 20.30 uur en de muziek start om 21.00 uur. Entree bedraagt 6 euro. De Groote Weiver bevindt zich aan Industrieweg 1a.

Mokerslag, brute Industrial metal die beukend binnenstormt. De rauwe muziek wordt gecombineerd met melodieuze gitaar partijen en doet denken aan Rammstein. De Nederlandstalige zang wordt gebracht met een diepe basstem, die het geheel nog net even wat zwaarder maakt. Verontrustende teksten, strakke gitaarriffs, een dwingende bas en strakke drums staan bij deze band centraal. Mokerslag bestaat sinds 2013 en de vijf bandleden verzorgen de broodnodige dosis stevige metal. 

Rock covers

De Brutus Broekhoest band is opgericht in 2009 door de toen 14 jarige Ryan, samen met zijn muzikale tante en vader als 7 koppige band met 2 zangeressen. Na wat wisselingen in de band, nu nog steeds actief met drie oprichters van de band. De muziek bestaat uit covers van Motörhead, Ramones, Backyard Babies, Kiss, Ace Frehley, Ozzy en Heideroosjes. Tot nu toe nog elk jaar in de Groote Weiver gespeeld.  Ryan Maarhuis (alias Brutus Broekhoest) Basgitaar en Zang. Ceessie van Ederen, Gitaar. Stevie Kwadijk, Gitaar. Marcel Maarhuis, Drums en Zang.