(Foto: Daan Ruijter)
Bedrijf in Beeld

Onafhankelijke uitvaartzorg bij Bakker & Van der Blom

  Bedrijf in Beeld

ZAANDAM - Dennis Bakker en Martin van der Blom zijn ruim twee maanden onafhankelijk als uitvaartondernemer. De eigenaren van Bakker & Van der Blom Uitvaartzorg stopten 1 januari, na elf jaar samenwerking, als franchiser bij uitvaartverzekeraar en -verzorger Monuta. Deze stap past in het doel van Bakker en Van der Blom om op onafhankelijke wijze uitvaartzorg aan te bieden.

Bakker en Van der Blom zien een aantal ontwikkelingen en kansen in de uitvaartbranche waar ze op willen inspelen. "Alternatieve locaties voor een plechtigheid, zoals kerken, raken steeds meer in trek. Bovendien kan een uitvaart best prijzig zijn. Wij kunnen nabestaanden met een kleinere beurs helpen om de kosten te drukken."

Restaurant in plaats van een condoléance-ruimte

"Zo kunnen ze voor de condoléance kiezen voor een restaurant in plaats van een condoléanceruimte in een crematorium. Het cremeren zelf kan ook op een andere locatie dan de plechtigheid, waar het minder duur is", aldus Van der Blom.

Het is een greep uit de vele mogelijkheden die Bakker en Van der Blom met hun klanten kunnen bespreken. Ze zijn daarin flexibel. "We hebben geen eigen crematorium of uitvaartcentrum, maken daardoor nauwelijks overheadkosten en zijn dus niet gebonden aan een plek. Sinds onze onafhankelijkheid kunnen we bovendien helemaal zelf onze diensten bepalen."

"Zo kunnen we nog beter met onze klanten bespreken wat het beste voor hen is. Bijvoorbeeld door samen in overleg de uitvaart te regelen en een uitvaartcentrum uit te kiezen", legt Bakker uit.

Hij noemt nog een voordeel: "Het maakt niet uit waar je verzekerd bent. Alle verzekerden kunnen bij ons terecht."

Ruime ervaring

Bakker en Van der Blom zitten nu bijna dertig jaar in het vak. "We begonnen allebei in loondienst als uitvaartverzorger/coördinator bij een andere uitvaartverzorger in Zaanstad, waar we het vak leerden. Nadat we er vijftien jaar met veel plezier hebben gewerkt, startten we in 2008 met onze eigen zaak."

Meer informatie over Bakker & Van der Blom Uitvaartzorg is per e-mail te verkrijgen, via: info@bakkerenvanderblom.nl, tel.: 075-6125933 en ook te vinden op de website: www.bakkerenvanderblom.nl.

Meer berichten