Spirituele locatie bij Bewustzijns-café Zaantreek
Spirituele locatie bij Bewustzijns-café Zaantreek ((Foto: Yogapoort))
Bedrijf in Beeld

Bewustzijns-Café Zaanstreek trapt af met drie bewustmakende bijeenkomsten

  Bedrijf in Beeld

ZAANDAM - Het Bewustzijns-Café Zaanstreek is een initiatief Van Marcelle de la Porte van De Yogapoort en Eric Pol van InnerSync. Op regelmatige basis kunnen geïnteresseerden op vrijdagavond bijeenkomen in studio De Yogapoort om te genieten van sfeervolle muziek en interessante gesprekken. Het gaat om ont-moeten in gezelligheid en verbinding. Het Bewustzijns-Café wil graag een centrale plek worden voor spirituele- en persoonlijke ontwikkeling in de Zaanstreek. Kernwoorden zijn: laagdrempelig, verbindend, luchtig en vooral verdiepend.

De aftrap vindt vrijdagavond 22 maart plaats vanaf 19.30 uur met een lezing over Mindfulness. Eric Pol legt zijn visie op mindfulness, meditatie en compassie uit en laat de aanwezigen met simpele oefeningen ervaren wat het betekend. Er is ruimte voor vragen en het delen van ervaringen, waardoor de avonden geschikt zijn voor iedereen.

Eric heeft jaren gestudeerd bij verschillende oosterse- en westerse leraren en is een ervaren meditatie- en mindfulnessleraar met inzicht in zowel de menselijke psyche als de boeddhistische filosofie. Zijn aanpak kenmerkt zich door een enthousiaste insteek en twee voeten op de grond. "Mindfulness gaat over thuiskomen bij jezelf", vertelt Eric. "Thuis ligt een enorme bron van levenskracht, vrijheid en vreugde die geleefd wil worden! Dat besef alleen al zorgt voor een rijker en gelukkiger leven." Toegang voor deze lezing is op basis van donatie.

Na afloop is ruimte om onder het genot van een drankje en muziek na te praten in het Bewustzijns-Café. Ook als je niet hebt deelgenomen aan de voorafgaande workshop of lezing. Na de lezing is iedereen welkom vanaf 21.45 uur voor een alcoholvrij drankje en fijn gezelschap.

Het Bewustzijns-Café Zaanstreek zal een gevarieerd aanbod brengen. Denk hierbij aan muzikale meditaties, filmvertoningen en MindfulDance avonden. De organisatoren zijn op zoek naar goede ideeën en vrijwilligers om vorm te geven aan dit initiatief. Als dit je aanspreekt stuur dan een mail naar: bwz-cafe@deyogapoort.nl of telefonisch 06-41281174. Kijk op de site van De Yogapoort (www.deyogapoort.nl) voor alle agenda-activiteiten en de data van het Bewustzijns-Café Zaanstreek. Locatie: De Yogapoort, Oud Zaenden 2B in Zaandam.

Yvette van der Does
Meer berichten