BEKU vierde haar jubileum al op Texel.
BEKU vierde haar jubileum al op Texel. ((Foto: Beku))
Bedrijf in Beeld

BEKU Krommenie viert 25-jarig jubileum

  Bedrijf in Beeld

KROMMENIE - Het is september 1993, als het laatste onderdeel voor het behalen van de ondernemerspapieren van start gaat. Het te schrijven ondernemersplan moet de bank overtuigen om het felbegeerde papiertje in handen te krijgen. Wanneer Patrick Beemsterboer met deze opdracht begint, wordt hem het leegstaande pand aan de Heiligeweg in Krommenie getipt.

Vanaf dan gaat het snel: Krommenie blijkt behoefte te hebben aan een winkel als BEKU en de plek zelf is perfect. Binnen een maand is de kogel door de kerk en begint Patrick, op dat moment nog samen met zijn vader, aan het avontuur waarin hij dus inmiddels al 25 jaar zit. Door het overlijden van zijn vader, vlak voordat de winkel de deuren opende, was de start de moeilijkste periode van de afgelopen kwart eeuw.

Klaar voor de start

"Uiteindelijk is BEKU Krommenie 15 februari 1994 klaar voor de start en opent er een nieuw soort winkel in Krommenie. In eerste instantie geheel als doe-het-zelf-winkel. Echter, onder andere door het intreden van Arjan, de broer van Patrick, begint de interesse voor het interieur te ontstaan."

"Arjan is parketlegger en bovenal een bijzonder handige timmerman. Met houten vloeren en op maat gemaakte kasten wordt het verzorgingsgebied van BEKU snel groter. In de jaren die volgen, krijgt de woninginrichting een steeds belangrijkere plek. Met als absolute hoogtepunt de metamorfose van 2017", aldus BEKU.

Trouwe medewerkers

"Wie eerder bij BEKU is geweest, zal ongetwijfeld de gedrevenheid van een zeer trouw team medewerkers hebben ervaren. Of het nu gaat over de complete inrichting van een woning of om een losse schroef: de klant ervaart dezelfde service."

Samen met het vaste team hebben Patrick en zijn vrouw Linda, die ook al 25 jaar bij de winkel betrokken is, onlangs het 25-jarig jubileum op Texel gevierd. "In de week van maandag 25 tot en met zaterdag 30 maart vieren we het samen met onze klant, want de hele week ontvangt iedereen maar liefst 25 procent korting op de hele voorraad! Net als tijdens onze opening 25 jaar geleden!", aldus een apetrotse Patrick Beemsterboer.

Meer informatie

Beku is te vinden aan Heiligeweg 75 in Krommenie. Meer informatie over de onderneming is te verkrijgen via het telefoonnummer 075-6214432.

Meer berichten