Finenzo Talks in de watertoren van Assendelft.
Finenzo Talks in de watertoren van Assendelft. ((Foto: aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

Finenzo Talks: dé lezing voor starters op de woningmarkt

  Bedrijf in Beeld

ASSENDELFT - Hoe kom je als starter in deze tijd aan een leuke woning? Waar vind je die? Wat heb je nodig, waar moet je op letten bij het bieden, het koopcontract, de hypotheek, sleuteloverdracht. Je krijgt in één avond een heel stappenplan. Geef je op en laat je donderdag 4 april om 19.30 uur gratis informeren in de Watertoren van Assendelft.

Finenzo verzorgt onder de naam FinenzoTalks laagdrempelige lezingen over alles wat te maken heeft met financiën. Het doel van deze lezingen is starters op de huizenmarkt op een toegankelijke manier informeren over soms complexe financiële zaken. De experts zijn onafhankelijk en op de hoogte van de laatste regelgeving omtrent levensbepalende zaken als een eigen woning, scheiden, testament, belastingen, subsidies in relatie tot energiebesparing. FinenzoTalks informeert en spreekt in gewone mensentaal en geeft antwoord op alle vragen.

Tijdens Finenzo Talks wordt alles besproken wat komt kijken bij het kopen van een eerste woning: van het zoeken tot bieden, het koopcontract, de hypotheek en de sleuteloverdracht. Aan het eind van de avond heeft iedereen een volledig stappenplan klaar om mee aan de slag te gaan. In ongeveer een uur tijd neemt de spreker de bezoekers mee langs alle stappen die gemaakt moet maken om een huis te kopen. Aansluitend is er tijd voor vragen en een borrel van het huis!

Verzeker jezelf van een plaats door een mail te sturen aan: zaanstad@finenzo.nl onder vermelding van: FinenzoTalks, 4 april. Neem vooral ook iemand mee naar de lezing.

Over de locatie

De locatie van Finenzo is in de watertoren van Assendelft, de oudste bewaard gebleven watertoren van Noord-Holland, ontworpen door architect D. van Leeuw en gebouwd in 1885. De toren heeft een hoogte van 41,85 meter en het waterreservoir had een inhoud van 1200 m³. De oorspronkelijke hoogte was 31,4 meter met een inhoud van 540 m³. In de jaren twintig vond een ingrijpende verbouwing plaats in de toren. Het reservoir en het dak werden verwijderd. De toren kreeg een veel grotere en hogere kop, waarin zich een betonnen reservoir bevindt. In 2017 werd de toren, compleet verbouwd en in gebruik genomen als bedrijfsgebouw.

Yvette van der Does
Meer berichten