Assendelft heeft uitvaartbegeleider uit het eigen dorp

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

ASSENDELFT - Christa Smit start per 1 mei als uitvaartbegeleider in Assendelft. De inwoonster van Assendelft zal als uitvaartbegeleider haar dorpsgenoten ondersteunen rondom het overlijden van een dierbare. Ze kan met haar ervaring in het vak en haar kennis van de bekende locaties in en om Assendelft samen met de nabestaanden een warm en persoonlijk afscheid vormgeven.

Partnerbijdrage dossier

'Ik wil bijdragen aan onze hechte gemeenschap'

Christa is onderdeel van het team van Uitvaartverzorging De Vries, dat in 25 jaar tijd is uitgegroeid tot een gerenommeerd familiebedrijf en een begrip in de regio Waterland, de Zaanstreek en Amsterdam.

Christa onderscheidt zich van andere uitvaarbegeleiders doordat zij daadwerkelijk tijd heeft voor de families. Met grote betrokkenheid luistert ze naar de wensen en naar het levensverhaal van nabestaanden. "Bij elke familie waar je binnenkomt is er een familieverhaal, een gezinsverhaal, een levensverhaal. Ik vind het mooi dat families mij hun levensverhaal toevertrouwen. De overledene speelt de centrale rol, maar voor mij staan de nabestaanden net zo centraal. Ik luister naar hun verhalen en laat die verhalen een rol spelen bij het afscheid. Op die manier kunnen nabestaanden op hun eigen manier afscheid nemen. Dan blijft het puur en zal het afscheid warm en persoonlijk zijn", aldus Christa.

Grote verbondenheid

De reden dat Christa er voor haar dorpsgenoten wil zijn is heel simpel. "Assendelft is een prachtig dorp. Met de langste Dorpsstraat van Nederland en met z'n tradities. Ik ben trots dat ik er al bijna mijn hele leven woon en onderdeel mag zijn van deze hechte gemeenschap. Ik wil graag ook met mijn werk, als uitvaartbegeleider, bij kunnen dragen aan deze gemeenschap", aldus Christa.

Een uitvaart is iets waar de meeste mensen niet graag aan denken of over praten, maar op het moment van overlijden helpt het om de uitvaart wel in grote lijnen te hebben vastgelegd. "Helaas zien wij nog te vaak dat niet iedereen op de hoogte is van de wensen van dierbaren. Daarom hebben wij een bewaarkaart gemaakt met enkele korte vragen die ervoor zorgen dat familie niet met onbeantwoorde vragen achterblijft en die hen juist kunnen helpen met een mooi afscheid", aldus Christa. Mocht u geen bewaarkaart in deze uitgave van de krant aantreffen of voor de aanvraag van een vrijblijvend gesprek is Uitvaartverzorging De Vries bereikbaar op telefoonnummer: 075 670 01 70

U kunt ook contact met ons opnemen via email: christa@uitvaartverzorging-devries.nl of via de website www.uitvaartverzorgingdevries-assendelft.nl