De Verkoop van De Industrieel start 25 mei a.s.

Lezers-actie
Vogelvlucht De Industrieel
Vogelvlucht De Industrieel (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Op de toekomstige bouwlocatie aan de Westzijde (tegenover de Fit For Free op nr. 163) wordt 25 mei een start verkoop event gehouden van 10:00 tot 12:00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje krijgen geïnteresseerden informatie over de 123 woningen die direct aan de Zaan worden gebouwd.

In 2017 tekenden de gemeente Zaanstad en Verwelius Zaanoever B.V., eigenaar van het voormalige NUON-terrein, een overeenkomst over de ontwikkeling van het perceel. Hier was tot 1952 een gasfabriek gevestigd. Begin deze eeuw is de grond gesaneerd en sindsdien geschikt voor het bouwen van woningen. Het nieuwbouwproject kreeg de naam De Industrieel en zal bestaan uit twee appartementengebouwen, twee schitterende penthouses, zeven grote herenhuizen en een vrijstaande villa. Door de verschillende gebouwen en materialisatie krijgt De Industrieel een gevarieerde aanblik.

Appartementen-gebouwen

Het appartementengebouw met negen woonlagen is gesitueerd bovenop een parkeerkelder met bergingen. Door het donkergekleurde metselwerk ontstaat een stoer gebouw. Het industriële karakter wordt versterkt door grote leefbalkons en de donkere kleurstelling van de gevelopeningen. Op het dak van dit appartementengebouw staan twee penthouses met een woonoppervlakte van 209 en 222 m2. De penthouses hebben rondom dakterrassen met een fantastisch uitzicht over de Zaan en de omgeving. Het tweede appartementengebouw staat haaks op de Westzijde op een verhoogde plint. Ook deze appartementen hebben alle grote leefbalkons. De gevels worden uitgevoerd in een lichte kleur metselwerk met contrasterende kozijnen. De open galerij is ontworpen in een stalen grid dat verwijst naar het industriële verleden.

Zeven herenhuizen

De herenhuizen met een woonoppervlak van circa 230 tot 236 m2 staan langs de Westzijde, hebben vier woonlagen en zijn gesitueerd op een besloten parkeergarage. Elke woning heeft zijn eigen bijzondere vormgeving, geïnspireerd door de typische gevelarchitectuur uit de streek en op een moderne manier geïnterpreteerd. De achtergevels hebben zicht op een grote tuin die helemaal doorloopt tot aan de Zaan. Meer informatie is verkrijgbaar bij www.de-industrieel.nl of bij de verkopende makelaars: Thijssen Makelaardij in Zaandam en Brockhoff Makelaars in Amstelveen.