(Foto: Vader Han en zoon Richard Scholtens heten klanten graag welkom in hun zaak aan de Westzijde. )

Ambachtelijk werk woninginrichter Scholtens

  Bedrijf in Beeld

ZAANDAM - ,,Kijk, dit is een goed voorbeeld van wat we zoal in ons atelier doen. Zie je die eiken rookstoel? Een echt klassieke fauteuil die we opnieuw bekleden. In dit geval met een duurzame retrostof. We hebben de klant in onze winkel aan de Westzijde 166 in Zaandam rustig kunnen adviseren bij het uitkiezen van de juiste stof. Dat doen we al op deze plek sinds 1957", zegt Richard Scholtens.

Hij is de derde generatie meubelstoffeerder/woninginrichter. Wat opa Co begon op dezelfde plek in de Westzijde (schuin tegenover de Bullekerk), zette vader Han (78), bijgestaan door zijn vrouw Hil, succesvol door. Het was dan ook niet meer dan logisch dat zoon Richard (42) naar het hout- en meubelcollege ging voor een gedegen vakopleiding.

Betrouwbaar

Vaste prijzen, ambachtelijk vakwerk, een vertrouwde winkel in plaats van bij mensen thuis opmeten (wat wel kan uiteraard maar voordat de witte Mercedes bestelbus komt voorrijden is een bezoek aan de nostalgische winkel met glas-in-loodramen aan te bevelen) en service met een hoofdletter S: basis voor het dienstenpakket van Scholtens.

,,Scholtens staat voor complete woninginrichting. Van gordijnen tot projecten", licht Richard toe. ,,Zie je die hoezen? Net opgehaald bij de Supperclub in Amsterdam. Die moeten we vermaken. Het bankstel achterin ons atelier had ingezakte kussen, maar zit straks weer als nieuw."

Hotelkamers inrichten tot gordijnen maken voor ramen met 'onmogelijke afmetingen': Scholtens regelt het allemaal. Zonder ophalen van een 'voorbeeldstoel'. ,,Zo werken wij niet. We maken een vaste prijsafspraak en halen, desgewenst, de meubelen tegelijk op. Hoe we werken, kan de klant altijd zelf zien in ons atelier aan de Westzijde." Scholtens stoffeert onder meer met stoffen van kwaliteitsmerken HAB en Saume & Viebahn. Zie verder www.scholtenswoninginrichting.nl/

Meer berichten