Over de aanstaande kerstshow vertelt Sijm: ''De bal ligt voor het doel. Het is nu tijd om deze binnen te schieten.''
Over de aanstaande kerstshow vertelt Sijm: ''De bal ligt voor het doel. Het is nu tijd om deze binnen te schieten.'' (Foto: Theo Annes)

'We zijn een luxe snoepwinkel'

  Bedrijf in Beeld

WORMER - Puur genieten. Een betere omschrijving voor de feestelijke kerstshow van Circus Sijm bestaat niet. De circustent staat in december traditiegetrouw in Heerhugowaard, maar ook op drie locaties centraal in de regio's die voorheen in de zomer werden aangedaan. Wormer (Rigastraat/De Balk) bijt van 6 tot en met 8 december het spits af met vier voorstellingen. Kaarten voor het Noord-Hollands Wintercircus zijn nog verkrijgbaar via circussijm.nl. ''Het is een feestelijke feel-good show voor de hele familie. Mensen krijgen de sfeer en gevoel dat ze verwachten'', vertelt organiserend brein Alex Sijm, die op vierjarige leeftijd vastberaden zei: 'Ik word circusdirecteur'. Inmiddels bestaat zijn circusimperium al bijna twintig jaar.

''Wat mensen kunnen verwachten? Duizenden lampjes, dansende kerstbomen en circusacts van ongekende klasse'', legt Sijm uit, die vol enthousiasme uitkijkt naar de decembershows. De één kent Sijm als dé ideale 'host' tijdens een show. De ander als hét creatief zakelijke brein achter diverse succesvolle circusproducties, maar bovenal is Alex iemand die gewoon doet wat hij leuk vindt. De jongen die ooit droomde van zijn eigen circus en deze nu heeft. Indrukwekkend. ''Alles is mogelijk. Leef je droom'', glundert Alex, die - hoe kan het ook anders - als circusdirecteur drie dingen tegelijk doet in zijn kantoor en grijpt naar zijn rinkelende telefoon. ''Momentje hoor. Elk ogenblik kunnen artiesten arriveren uit Oekraïne.'' Hij verontschuldigt zich en typt nog wat af op de computer met de telefoon klemmend tussen schouder en oor. ''Koffie?''

Spannend

Al bijna twee decennia lang - volgend jaar jubileert Circus Sijm met het 20-jarig bestaan - tovert Alex Sijm de meest spectaculaire en sfeervolle circusproducties uit de hoge hoed. Een vaste groep medewerkers - bestaande uit onder meer een creatief team - maar ook een uniek ensemble van artiesten voor elke productie staat klaar om er het beste van te maken. ''Of ik er weleens wakker van lig? Jazeker. Ik kan het wel iets meer loslaten dan vroeger. Je moet mensen ook de ruimte geven. Hoe dan ook, het is altijd weer spannend.'' Over de aanstaande kerstshow vertelt Sijm: ''De bal ligt voor het doel. Het is nu tijd om deze binnen te schieten. Het creatieve team is al met de volgende show bezig; zo moet je altijd vooruitdenken.''

Record

Al jaren produceert Sijm geweldige shows en de mensen blijven terugkomen. Sijm: ''De kaartverkoop gaat dit jaar in recordsnelheid. Waar dat aan ligt? Het succes zit 'm in de totaalbeleving en sfeer. Mensen komen tijdens de kerstshows voor de sfeer en vaak doen ze dat met de hele familie. Het is een echte familieaangelegenheid wat dat betreft. Onze kracht? We zijn een luxe snoepwinkel waar iedereen wil komen kijken.''

Show

Tijdens de show wordt het publiek feestelijk ontvangen door de artiesten en het verwarmde tentencomplex wordt sfeervol aangekleed met tientallen kerstbomen en duizenden lampjes. Natuurlijk is de Kerstman aanwezig. Deze tent is verder aangekleed met nostalgische kraampjes, smaakvolle decoraties en een echte kerststal. Aan de buffetten zijn traditionele producten verkrijgbaar zoals popcorn, noga, zuurstokken, suikerspinnen en natuurlijk chocolademelk. De show zelf bestaat uit een groep jonge enthousiaste artiesten met ieder zijn eigen vaardigheden. Van muziek tot dans en van acrobatiek tot humor. Kortom, topvermaak in prachtige sferen.

Waardering

Het belooft ook dit jaar een wervelend geheel te worden waarbij het publiek geniet van circus in optima forma. Bij Wintercircus Sijm beleeft jong en oud het ware kerstgevoel. ''Top entertainment voor een betaalbare prijs en dicht bij de mensen. Het is mooi dat zoiets nog altijd gewaardeerd wordt'', besluit Sijm.

De circuskassa is op voorstellingsdagen vanaf zestig minuten voor aanvang geopend. Kaarten kosten 20 euro per stuk ongeacht leeftijd (0 en 1 jaar gratis). Wie kaarten koopt via www.circussijm.nl profiteert van 2,50 euro korting. Verder zijn er acties met DEEN Supermarkten en Media Markt. Met deze acties kost een kaartje 15 euro.

Meer berichten