Lekker Chinees sfeertje bij de Vuurwerk Fabriek Wormer!
Lekker Chinees sfeertje bij de Vuurwerk Fabriek Wormer! ((Foto: aangeleverd) )

Vuurwerk Fabriek Wormer: voor wie het nieuwe jaar echt bijzonder wil begroeten

  Bedrijf in Beeld

WORMER – Hij zit al 35 jaar in de vuurwerkhandel. Is er zo professioneel mee bezig dat er een diploma gevaarlijke stoffen aan de muur hangt, eigenlijk gewoon gehaald uit nieuwsgierigheid. Maar hij vindt het ook een hobby aan zijn klanten het mooiste, meest bijzondere vuurwerk aan te bieden zoals een pot die een hartvormige vuurfontein laat zien: Willem Arends (66), de man achter de Vuurwerk Fabriek Wormer.

En vergeet niet de vuurpijlen met dubbele vuurparaplu. Uniek vuurwerk. Mede verzameld door zijn importeur die zelf in China zoekt naar nieuw vuurwerk. ,,Door deze goede samenwerking met onze importeur, kunnen we dit soort siervuurwerk als eerste in Nederland aanbieden", zegt Willem Arends trots. Dat is hij over alle aspecten van zijn bijzondere vuurwerkbedrijf dat fysiek te vinden is in de Koetserstraat 21b in Wormer (400 meter rechts van de Dekamarkt). Een plek waar je bijna letterlijk voor de deur gratis parkeert. Daar is de losse verkoop vanaf 28 december op 200 m2 die ingericht in Chinese stijl. Online kunnen nu al de bestellingen geplaatst worden op vuurwerkfabriekwormer.nl

"Wist je dat alle vuurwerk met de hand wordt gemaakt? Aan de wanden van onze zaak hangen grote foto's van hoe het er daadwerkelijk aan toegaan in de Chinese vuurwerkfabrieken. Hele provincies maken daar vuurwerk", licht Willem toe. Zo'n 10.00 kilo vuurwerk ligt veilig opgeslagen in twee solide bunkers in Wormer. "En bij de importeur hebben we nog een ruimte van 50.000 kilo gehuurd."

Knalrad

Al vele jaren staat de Vuurwerk Fabriek Wormer bekend om kwaliteitsvuurwerk dat met vele stunts en extra's wordt verkocht. Zoals dit jaar een draai aan het knalrad voor wie meer dan honderd vuurwerk koopt. "Daarmee heb je kans om nog eens met extra vuurwerk tussen de 8,49 en 20 euro naar huis te gaan", vertelt Willem.

Investeren

"Komt er een vader met twee kinderen, dan doen we niet moeilijk en mogen beide kinderen natuurlijk draaien. Daarbij staat veiligheid altijd voorop. Het zogenaamde kindveilige vuurwerk dat je het hele jaar door kunt kopen valt wel onder de speelgoedwet, maar vuurwerk is geen kinderspeelgoed. Kinderen krijgen bij ons (gratis) veilige trektouwtjes, knalerwtjes etc. En kom je met twee kinderen, dan is de tweede vuurwerkbril gratis want we doen niet moeilijk. We investeren liever in een goede band en willen de nieuwe generatie (letterlijk) terugzien."

Niet lang wachten

Wie tot 26 december 24.00 uur een online bestelling doet, is verzekerd van zijn bestelling. Maar ook dat de artikelen zelf bij het afhalen snel worden verkregen. "Wij hebben een eigen website waarbij de bestelling gelijk wordt verwerkt en klaargezet. Zo hoeft de klant niet te wachten tot ons team de artikelen bij elkaar heeft gezocht. Nou is even wachten geen straf want in de zaak geurt de verse koffie en thee. En wordt graag uitleg gegeven hoe je veilig n verantwoord grotere stuks vuurwerk kunt afsteken.

Eerlijke prijs

Willem: "We gaven al vuurpijlenstandaards gratis voordat het verplicht werd. We willen geen discussies aan de balie. Veiligheidsbrillen, aansteeklonten, het hoort er allemaal bij. Wat we de klant aan extra vuurwerk meegeven is ook het 'spel'. We hebben een staffel die ook online staat, maar hebben ook uniek vuurwerk dat niet op de site staat. Ons motto is: goed vuurwerk voor een eerlijke prijs."

Toekomst

Is het na 35 jaar straks niet over voor de Vuurwerk Fabriek Wormer en wordt de verkoop aan consumenten verboden? "Wij zijn als detaillist de klos dat de overheid het illegale vuurwerk niet kan tegenhouden. Vuurwerkshows zijn geen oplossing. Je zegt het zelf: je staat met een glas champagne in je hand voor je eigen huis vuurwerk af te steken. Hoe kom een met borreltje op naar het centrale punt in de stad? Dat is misschien nog wel gevaarlijker."

Meer berichten