Gietvloer.
Gietvloer. ((Foto: aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

Anhydrietvloer bij Woodstock Vloeren

  Bedrijf in Beeld

Advertorial

OBDAM - Een anhydrietvloer is een gietvloer op basis van gips gebonden mortel en zand. Het bestaat dus uit de elementen gips, water en zand. Anhydriet bindmiddel bestaat voor 98% uit gerecycled materiaal, dus heel erg duurzaam. In tegenstelling tot een cementdekvloer wordt een anhydrietvloer gegoten en niet gesmeerd, waardoor we een groot aantal vierkante meters per dag kunnen gieten. Daarnaast is deze manier van werken veel efficiënter en veel minder arbeidsintensief.

Andere voordelen van een anhydrietvloer ten opzichte van traditionele gietdekvloeren zijn:

- Optimale prestatie van vloerverwarming doordat anhydrietvloer veel beter de warmte afgeeft. Hoge sterkte-eigenschap waardoor er weinig tot geen scheurvorming optreedt. Er is geen betonmat nodig. Ook is een anhydrietvloer mogelijk bij lage vloeren: het kan al gelegd worden vanaf 15 mm hoogte.

- De vloer hoeft niet geschuurd te worden. Hij is namelijk huidvrij maar om hem goed te laten drogen is het beter om hem op te schuren zodat dat de toplaag open is. Zo kan hij sneller zijn vocht kwijtraken.

- Ideaal bij projecten waar u de vloer weer snel wilt betreden. Al na 24 uur kunt u over de vloer heen lopen. De vloer heeft een zeer kort bouwproces. Meerdere vormen van vloerafwerking zijn mogelijk. Wilt u weten of een anhydrietvloer geschikt is voor uw project? Neem dan vrijblijvend contact op met Woodstock Vloeren. 

- Anhydriet kan op schuimbeton de betonvloer soms vervangen.

Een anhydrietvloer heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele (cement)dekvloeren. Het bindmiddel is calciumsulfaat op basis van gipsanhydriet. Het is zeer plastisch en omhult de vloerverwarmingsbuizen uitstekend voor warmte-uitstraling. Het materiaal heeft een zelfverdichtende eigenschap. Anhydriet is een hele goede warmtegeleider. Hoge weerstand tegen scheurvorming en een hoge buigtreksterkte, dus geen ijzer nodig!

Meer informatie? Kijk dan op https://schuimbetonvloer.nl/schuimbeton-betonvloer-kosten/https://woodstock-vloeren.nl/anhydrietvloer/ en https://www.betonvloerenbedrijf.nl/betonvloer-storten/ .

Meer berichten