Webinar over transitievisie warmte in Wormerland

Partnerbijdrage
Ook Wormerland streeft er naar een aardgasvrije gemeente te worden.
Ook Wormerland streeft er naar een aardgasvrije gemeente te worden. (Foto: aangeleverd)

WORMERLAND - Om de inwoners te informeren over de ontwikkelingen in de energietransitie en de route richting een aardgasvrij Wormerland in het bijzonder, houdt de gemeente Wormerland op 16 maart van 19.30 tot 21.00 uur een webinar.

Hoe loopt de route naar een aardgasvrij Wormerland?

Onderwerpen die tijdens deze webinar aan de orde komen zijn de publicatie van de TransitieVisie Warmte (TVW) en wat de ontwikkelingen zijn richting aardgasvrij Wormerland. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar het winnen van warmte uit water. De gemeente informeert de bewoners over de aanpak van startwijken zoals die is beschreven in de TVW. En over de ontwikkelingen richting aardgasvrij maken van heel Wormerland. Denk hierbij aan de subsidies waar bewoners van Wormerland op dit moment gebruik van kunnen maken en de mogelijkheden om de woning te verduurzamen. 

Zo is er al heel veel te winnen voor wie kijkt naar de verschillende mogelijkheden om de woning te isoleren. Inspiratie opdoen kan op de website van Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/stappenplan

Tijdens de bijeenkomst kunnen deelnemers aan het webinar luisteren naar sprekers en vragen stellen die, waar mogelijk, ter plekke een antwoord op wordt gegeven. Wie wil meeluisteren of meedoen met deze online bijeenkomst, kan zich aanmelden via antwoord@wormerland.nl. Vermeld in de onderwerpregel: aanmelding webinar TVW 16mrt21. Dan krijgt men een een link waarmee je op 16 maart kunt inloggen bij de bijeenkomst.