Kinderen worden voorgelezen tijdens het kampeerweekend in het Agathepark.
Kinderen worden voorgelezen tijdens het kampeerweekend in het Agathepark. ((Foto: Daan Ruijter))

'Lekker buiten kamperen in eigen buurt'

  Cultuur

ZAANSTAD - Nog geen vakantieplannen gemaakt? Of staat het kruis in de agenda pas aan het einde van de zomervakantie ingetekend? Dan is het misschien leuk om het eerste weekend van de schoolvakantie, van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli, je tent op te zetten bij De Buurtcamping in je eigen dorp. De weersverwachtingen zij goed! Vorig jaar kon dat voor het eerst in Zaanstad en dat werd een groot succes in Zaandam, Zaandijk en Krommenie. Dit jaar doen ook Wormerveer en Assendelft mee in één van hun parken. Een deelnemer over het tropische eerste kampeerweekend: "Ik kwam vorig jaar in Zaandam wonen en kende daar niemand. Op straat liep ik iedereen straal voorbij, maar na het kampeerfeestje van vorig jaar heb ik nu heel leuk contact met buurtgenoten en heb ik er een paar gezellige vrienden aan overgehouden!"

Het doel van De Buurtcamping is het versterken van buurten door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren. Beheerder Ciska Bakker van De Buurtcamping Agathepark in Krommenie: "We werken samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. De Buurtcamping is er namelijk voor iedereen - of je nu rijk of arm bent, jong of oud of niet in Nederland bent geboren - iedereen is welkom! Dat maakt de ontmoetingen op De Buurtcamping ook zo bijzonder. Voor mensen met een kleine portemonnee gelden speciale tarieven en voor mensen die geen kampeerspullen hebben heeft Tante Leen de juiste uitrusting.

Stomverbaasd

Ciska: "Vorig jaar kwamen er ook veel dagjesmensen naar de camping, die waren stomverbaasd over hoe leuk het was en hebben toen meteen voor dit jaar gereserveerd. De vijf Buurtcampings hebben allemaal nog plekken vrij. Assendelft geeft daarnaast nog drie sponsorplekken weg aan Assendelvers die het verdienen om er even volledig verzorgd tussenuit te knijpen." Wie zo'n gezin of persoon kent en hen een leuk weekend wil bezorgen mag zeker contact opnemen met de organisatie via: germaine@debuurtcamping.nl. Alle campings hebben hun eigen drukke programma in elkaar gezet met eten en drinken en basisfaciliteiten. Ook dit jaar hebben de campings weer veel steun gekregen uit alle hoeken en komen lokale ondernemers in actie met een leuke activiteit, financiële bijdrage of stukje catering. De weersverwachtingen zijn goed, dus dat wordt in de buitenlucht genieten van onder andere schilderlessen, schaakspelen, yoga, bootcamp, volleybal, live muziek, oud Hollandse spelletjes en nog veel meer. De Buurtcampings hebben elk een eigen Facebookpagina (zie website) en website. Nog vragen? Stel ze gerust aan een van de beheerders of meld je direct aan via www.debuurtcamping.nl. Bellen kan naar beheerder Ciska Bakker, zij is bereikbaar via 06-57795101.

Yvette van der Does
Meer berichten